2022 3. kitabı
Fantastik bir dünya.. Uzun zamandır bu tür okumamıştım ara sıra okumak biraz zihni rahatlatıyor sanırım. :) Önce dizisini izleyip kitap serisi olduğunu sonradan öğrendiğim eser.. Tabi kitapla dizi arasındaki farklar vardı ama kitabı da böylesine uygun bir şekilde sahneye dökmüş olmak da muazzamdı. Yaşanılan dünya içinde "Karanlıklar Diyarı" olarak adlandırılan yepyeni bir alem ve bu diyarın çevresinde yaşayan bir kızın hikayesi diyebilirim.. Karanlıklar Diyarı.. Simsiyah bir toz bulutu, içinde insanın evrim geçirip Volcra dedikleri canavarlara dönüştüğü bir diyar.. Baş karakterimiz Alina Starkov.. Starkov, kartograf/haritacı olarak yetişip büyümüş bir yetim. En yakın arkadaşı, dostu, ailesi dediği Malyen ile yetimhanede tanışır.. Karanlık diyara yapılan bir yolculuk sırasında Alina, Volcra saldırısına maruz kalır ve o anda kendisinden ışıklar sıçrar ve bütün Karanlık Diyar aydınlanıp bütün yaşayanlar tarafından da görülür.. Özel güçlere sahip olan Grishaların eğitim aldığı saraya götürülür. O andan sonra Alina'nın hayatı da değişir. Çünkü o artık "Güneş Elçisi" dir. Karanlık diyarı yok edecek kişidir. Baş karakter olmasına rağmen Alina'nın böylesine sorumsuzca kendisini ve gücünü kabullenmemesi aptalcaydı. Tamam belki ilk başlarda olayların sıcaklığıyla kabullenemedi diyelim, ama ilerleyen sayfalarda kendinden emin ve gücünün bilincinde olmasını beklerdim. Bi çok yerde Starkov'a sinir olmamak elde değildi ama yazarında ana karakteri böylesine vasat ele alması nedendir anlamadım.. Velhasıl kelam.. Hayali unsurların bolca yer edindiği bir fantastik dünya evreni..
Gölge ve KemikLeigh Bardugo · Martı Yayınları · 20137,4bin okunma