2022 4. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2022 20:04
Herkesin özellikle kız çocuklarının okumasının gerektiğini düşündüğüm bir kitap. Artık bu kitabı bir süre herkese önerip hediye olarakta vereceğim. Müslüman kimliği altında daha doğrusu güya Müslümanlık adına yapılan eylemlerin hiçbirinin dinimizle ilgili olmayıp tamamen ülkelerin geri kalmasını amaçlayan devletlerin ve örgütlerin eylemleri olduklarını daha da rahat anlamamızı sağlıyor. Küçüklükten beri ailesinden eğitimin önemini dinleyen bir kızın eğitim haklarını savunduğu için Taliban’ın hedefi haline gelmesi bile ne kadar zavallı, iğrenç bir örgüt olduğunu gözler önüne seriyor. Pakistan ve Afganistan’da yaşayan insanların hayatlarını bu kadar içselleştirerek okuduğum da ülkemizdeki olumsuzluklara rağmen şükretmemi sağladı. Aslında ne kadar kolay bir şekilde bilgiye ulaşıyoruz sanırım bunu kaybetmediğimiz için önemini anlamıyoruz. Okullarda yeterli eğitim verilmese de çabalayıp bir umut ışığını görerek çalışmamız gerekiyor. Benim psikolojik açıdan biraz çökük olduğum düzenli tertipli çalışamadığım bir dönemde okumalarına denk gelen kitap, yeni kararlar almamı sağladı.
Ben, MalalaMalala Yusufzay · Epsilon Yayınları · 20143,817 okunma