Böğürtlen Kışı
2022 1. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2022 00:00
Böğürtlen kışı.. yıllar önce almış olduğum ve kitaplığımda öylece kalan ve sürekli ertelediğim ve bu kadar mükemmel olduğunu bilmediğim kitap. Öncelikle kitapta iki ayrı zamanda yaşamış olan iki kadının hayatını okuyoruz. 1930'larda hayatını sürdürmüş olan Vera ve bundan 80 yıl sonraki hayatta olan Claire. 1933 yılının mayıs ayında beklenmedik bir kar fırtınası başlıyor ve meteoroloji uzmanları bu olayı Böğürtlen Kışı olarak adlandırıyor.Bu zamanlarda hayatını çok zor şartlarda sürdüren Vera Ray bir gün işe giderken 3 yaşındaki oğlu Daniel'ı evde bırakmak zorunda kalıyor ve geri döndüğünde oğlunun evde olmadığını görüyor.Oğlunun bulmak için elinden geleni yapan kadını hayatında birçok zorluk eşlik ediyor. Bu olaydan 80 yıl sonra Böğürtlen Kışı olarak adlandırılan bu fırtına tekrar meydana geliyor ve herkesi mayıs ayında böyle bir kar fırtınasının olması oldukça şaşırtıyor. Köklü bir gazetenin muhabiri olan Claire Aldridge bu duruma anlam verememesinden dolayı mayıs ayında nasıl böyle bir şeyin olabileceğini araştırıyor. Araştırmaları sonucunda ise 80 yıl önce bu fırtınanın aynısının tam da mayıs ayında yaşandığını ve bu fırtınanın olduğu zamanlarda Daniel adında bir çocuğun kaybolduğunu öğreniyor, Daniel ve Vera'nın bu yaşamış olduğu durum Claire'in yüreğini sızlatıyor ve yaşanmış olan bu olayı haber olarak yazmaya karar veriyor. Daniel'ın nasıl kaybolduğunu ona ne olduğunu öğrenmek için araştırmalara başlıyor ve en sonunda oldukça hüzünlü ve şaşırtıcı olan bilgilere detaylı bir şekilde ulaşmış oluyor.
Böğürtlen KışıSarah Jio · Arkadya Yayınları · 201144,9bin okunma
Çok güzel yazmışsın 😊