ruh adam hakkında..
2022 13. kitabı
Ruh Adam... Beyinde şimşekler çaktıran, yıldırımlar meydana getiren bir Atsız başyapıtı... Okuduğum en iyi ve sarsıcı roman diyebilirim.. Bu eser bende zirvedir.. Altını çzidiğim paragrafları sunarım.. İnsanlar okunmamış birer kitaptır. En basitleri hakkındaki hükmü bile tamamının okunmasına bırakmalı. Biraz derince olanların ise, iyice okunduktan sonra üzerinde az veya çok düşünmek lazım. ------------------------------------------------------------------- Ummadık yerden gelen iyilik ve nezaket insanları daha çok sarar ve sarsar. ----------------------------------------------------------------- Fakat hiçbir tercüme, aslındaki güzelliği muhafaza edemez. Eğer aslında bir güzellik varsa… --------------------------------------------------------------------- İnsanlar, babalarıyla analarının dağ gibi ümitleriyle dünyaya geldikten sonra denizler gibi ümitsizlikler içinde boğularak kaybolup gidiyorlardı. ----------------------------------------------------------------- Çünkü herkes dediğin şey bir hayvan sürüsüdür. ---------------------------------------------------------------------------------- "Hayır! Ayşe'nin tarifine göre onlardan biri olamazsınız. Çünkü bir şiir kadar güzel değilsiniz!" dedi. --------------------------------------------------------------- Sevginin niçini olmaz ki efendim... Düşünsem makul bir sebep bulabilirim. Fakat bu hakiki sebep olmaz. --------------------------------------------------------- Edebiyat, hakikatlerin hayalle süslenmesidir. --------------------------------------------------------------- Bana insanlardan mı bahsediyorsun? İnsanlar mazide ve tarihin yaprakları arasında kaldılar. Bu gördüklerin birer karikatürden başka bir şey değildir. ----------------------------------------------------------------------- Meçhuller bize daima heyecan verir. ---------------------------------------------------- Sevilen ne kadar güzel ve çekici olursa aşk da o kadar şiddetli ve uzun olur. ------------------------------------------------------------------------------------ Aşk bir sebep değil, neticedir. ------------------------------------------------------------------------------ Bazen bir sevgili için her şey bırakılır yüzbaşım.
Ruh AdamHüseyin Nihâl Atsız · Ötüken Neşriyat · 201934bin okunma