2022 3. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2022 20:41
Yazarın karakter tarifi çok iyiydi.mehrigül un varlığına acısına sevincine inanıyorsun.cocuklara millet sevgisini vermek için okutmamiz gereken güzel bir kitaptı.müzecilige bi özendirme inceden hissettim okurken.mehrigülün o zorluklarla ugraşmasina üzülürken dedesinin varlığı onunla muhabbeti mehrigule de bana da iyi geldi.burdaki dede aborjinleri hatirlatti bana.halkinin geleneklerine önem verip ona göre yaşama çabası çölü anlama ve çölle bütünleşme ve bu sayede hayatta kalmaları aborjinleri çağrıştırıyor. Yine sepet örmeyi hem bir zorunluluk hem de bir zevk ve sanat eserine dönüştürmesi dikkat çekiciydi."bambularin güzelliğini bozmayacak bir sepet yapmaya çalıştım."çocuklara sanat zevkini sanata bakışı , doğaya sevgiyle saygıyı inceden anlatan bir cümleydi. Ayrıca işini sevmek ,severek yapmak o zaman mutluluğu yakalamak üzerinde durulmuş. Başörtü bağlama şekli bugun de hala insanları sınıflandırmaya devam ediyor..buna da deginilmis. Esas mesele kanayan yaramız Uygur türküleri ki çok şey var söylenecek ki biz ... diyelim.duayida eksik etmeyelim.iyi okumalar.
İlmek İlmek HayallerJosanne La Valley · Beyaz Balina Yayınları · 2021223 okunma