Yere ne kadar yakın yıldızlara o kadar uzak.
Herkese merhabalar, nasılsınız? Beni soracak olursanız bir miktar hasta ve yorgunum.
Biraz size kitaptan bahsetmek istiyorum; Kitabımız baş karakterlerimiz Bestegül ve Oğuz ile beraber toplam 14 kişinin deprem sonucu yolunda çökmesi sonucu metro istasyonunda mahsur kalması ile başlıyor. Kitabın sonuna kadar birçok acı ölüm ve hayat okuyorsunuz. Kitap 218 sayfa. Oldukça kısa bende bir günde bitirdim. Ve ilk defa bir kitaba nasıl yorum yapacağımı bilemiyorum arkadaşlar. Kitap beni çok etkiledi adeta psikolojimi bozdu desem yeridir. Okuyacaksanız mutsuzken, hastayken okumayın daha da kötü hale gelebilirsiniz.
Emine Tavuz'un basılı olarak okuduğun ilk eseri bu. Wattpad'de de Çürük Vişne'yi okumuştum. Bence Çürük Vişne'de yazarın kalemi daha ağır gibiydi. Bu kitabı okurken hiç duraksamadan okudum mesela, kalemi baya akıcıydı. Kurgu da çok güzel. Ama kitapta bir şeyler eksik gibiydi. Duyguları geçirmede bir sorun vardı bence. Ve bu kitap biraz daha betimleme gerektiriyordu bence. Sonu da umduğum gibi bitti kitabın. Ama yine de daha farklı bir son isterdim elbette.
Kitabı genel olarak beğendim, yazarın emeğine kalemine sağlık. Başarılar dilerim.
Kitapla kalın.️
Not: +16 yaş grubu okuması önerimdir. Şiddet ve korku içermektedir.