2021 30. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2021 16:54
Kitabın yorumunu yapmayı unuttuğumu fark ettim. 2021'in son kitabı... Kitap çok sürükleyici ve hemen bitebilecek bir kitap ancak benim sınav haftama denk gelince bu süre çok uzadı tabii :) Çocuklar için harika bir macera kitabı iken gençler ve yetişkinler için tam bir zamanı sorgulatma kitabı... Bu kitabı bu kadar geç okuduğumu inanamıyorum. Ama demek ki zamanı buymuş ve canım sağ olsun diyelim. Kitabı okurken zamanı sorgulamamak gerçekten elde değil. Zamanın su gibi akıp gittiği ve bu yüzden ne denli önemli olduğu bu kadar güzel anlatılabilirdi sanırım. İnsanların zengin olma, biraz daha para kazanma uğruna kendini mutlu edecek şeylerden uzaklaşıp makineleşmesi çok üzücü değil mi... Ya da hiç düşündünüz mü eskiden çoğu şey daha uzun sürede yapılırmış ama daha çok vakit kalırmış. Şimdi ise tam tersi daha kısa sürede yapılıyor her şey ancak hiçbir şeye vakit kalmıyor. Bunun sebebi acele etmek isterken asıl hayattan kopulması ve mutluluğun başka yerlerde aranması. Aslında mutluluk baktığımız, aradığımız her yerde :) Zamanı sindire sindire, tadını çıkararak yaşamalı değil mi insan... Bu da Türkiye şartlarında pek mümkün olmasa da denemek gerek :) Kısaca 7'den 70'e okunabilecek ve her yaşta ayrı bir ders çıkarıcı niteliği olan bir kitap.
MomoMichael Ende · Pegasus Yayınları · 201782,3bin okunma