Kitap yorumum
2022 7. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2022 21:27
‼️ Milion İstanbul kitabının yorumuyla sizlerleyim. Kitap tek kelimeyle muhteşemdi GÜRKAN KARAHAN yine harika bir iş çıkartmış. Kadim şehir İstanbul'un tarihi dokusu ve kitapta yaşanan olayları okurken bir film sahnesini izliyormuş izlenimi bıraktı. ‼️Milion İstanbul kitabından bahsedecek olursam; Kadim şehir İstanbul, yüzyıllarca Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları'na başkentlik  yapmıştır. İstanbul'un tarihi dokusu hakkında bilgiler vermektedir. Kitabın başında bir destan bir efsaneden bahsedilir. İstanbul'da işlenmiş dört farklı cinayet. Cesetlerin başları yok, bazı uzuvları kesilmiş, kalpleri yerinden çıkarılmış ve kalplerinin yerine ise bir not bırakılmıştı. ⁉️Bu notlar da ne yazıyor? Hiçbir kanıt ve görgü tanığı yok! ⁉️ İşlenen cinayetler birbiriyle bağlantılı olabilir mi? ‼️Selçuk Şef; sakin ruhlu, kendinden emin bir kişiliğe sahiptir. Ekürisi Batuhan ise; güvenilir bir kişiliğe sahip olsa da sert ve maço bir görünümü vardır. ⁉️Selçuk Şef  ve ekibi bu cinayetleri çözebilecek mi? ‼️Bu cinayetlerin dışında öldürülen maktüllerin gizemli geçmişleri ve kirli defterleri de ortaya çıkıyor. İstanbul Arkeoloji Müzesi'nden çok değerli bir parça çalınmıştır. İlk cesedin bulunduğu Gülhane Parkı yakınındaki Milion Taşı civarında Selçuk Şef siyah giyimli bir kadınla karşılaşır. Yaşanan kovalamaca da kadın ve yanındakiler kaçar. ⁉️Bu siyah giyimli kadının cinayetlerle ilgisi olabilir mi? Cesetler ; Gotlar Sütunu, Bukeleon Sarayı, Yedikule Zindanları ve Kastoria Sinagogu'na bırakılmıştır. ⁉️ Bu dört tarihi mekanın birbiriyle bağlantısı var mı? ⁉️ Cesetler buraya nasıl bırakıldı? Harika bir kitaptan bahsediyorum sizlere... Kesinlikle okunmanızı tavsiye ederim dostlarım. Kitapla kalın dostlar #kitaptanalıntıları ‼️"Öldüreni bulmak için öncelikle ölenin kim olduğunu bilmek gerekiyor." ‼️ Vuslat ayrı bir elem. Sen bir ömre bedelsin. ‼️ Doğru iz üzerindeysen yol seni doğru yöne götürür. ‼️Önsezili olmak iyidir ancak olacakları önceden görmek insana onu gördüğü andan fazla zarar verir. #kitapyorumu #okudumbitti #kitaptanalıntılar #arkakapak #eşzamanlıokuma #milionistanbul #gürkankarahan #simeryayınevi #türkpolisiyeokuyorum #sayfa336
Million İstanbulGürkan Karahan · Simer Yayınevi · 202130 okunma