Gurur Ve Önyargı
2023 5. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2023 00:00
Yine kiralık aşk dizisinde görüp merak edip sipariş ettiğim bir kitaptı kendisi o Kadar merak ediyordum ki diğer kitaplarımın bitmesini bekliyordum okumak için Genel konusu Aşk olan zarif bir kitap okuyacak olanlara ve merak edenlere tavsiyedir ben çok beğendim kitabın dili oldukça akıcıydı çok çok severek okudum. Kitabın konusu; Jane Austen (1775-1817): Sadece kırk iki yıllık, gözden uzak ve sade yaşantısına karşın yazdıklarıyla "roman tarihinin ilk büyük (ve sahici) kültü" olmayı başaran bir 19. yüzyıl romancısıdır. Sayısız TV ve sinema uyarlamalarının yanısıra tüm "satış / okunma" anketlerinin de gösterdiği üzere, yazarın 1813'de yayınlanan ikinci romanı Gurur ve Önyargı tüm zamanların en sevilen romanlarının başında gelir. Bu da, sanırız, Austen'in, dünyanın pek çok yerinde geleneklerin kadına biçtiği "en iyi gelecek" rolüyle kadınların aşklarını seçme hakkı arasındaki gerilimi "mizah, zeka ve sevecenlik"le yansıtmasından kaynaklanmaktadır.
Aşk
Gurur ve ÖnyargıJane Austen · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202597,8bin okunma