#ozbüyücüsü
"Ah!" dedi Teneke Adam üzüntüyle, "Keşke benim de hızla çarpacak bir kalbim olsaydı."
Sanki epeyce emek ve bütçe ayrılmış bir film seyretmiş gibiyim. Işıklar,sahne geçişleri,ormanın dehşeti,porselen şehir,uçan maymunlar, kraliçe fare, zümrüt elbiseler hepsini hepsini gördüm. Hayal gücünüzü dipdiri tutacak şahane bir eser. Okurken çok ama çok zevk aldım.
Sayfalar aktıkça kendime sorular sorup cevap aramayı pek severim.İlk sorum şu oldu:
Yolunuz bir büyücüye düşse ondan ne isterdiniz?
(Ben bu soruyu düşünmeden yanıtladım bile.)
Onlar sırasıyla memleket, kalp, beyin ve cesaret istemeye gittiler. Fakat büyücüye giden yollar tıpkı büyü gibi korkunç ve esrarlı yollardan geçiyordu.Yolların böyle olması bizi maceradan maceraya sürükledi.
Kitap Sevim Ak'ın Elma Şekeri ülkesi'ne benziyor fakat bunda olay akışı daha canlı diğerinde ise altındaki mesajlar çok güzel. Ben her türlü masal okumaya bayılıyorum. İçinde bulunduğum dünyadan sıyrılıp biraz kafa dağıtmak için beni başka gezegene götürüyorlar üstelik bitince geri de gelebiliyorum ne hoş.
İkinci sorduğum soru şu oldu:
Her taraf yemyeşil yahut en sevdiğim renk olsa başka renkler hayatımızdan çıksa ne hissederdim?
Bunun düşüncesine bile katalanamadım. Ruhumda bir ağırlık duydum.
Üçüncü soru ise porselenden insan olmak( o prenses kadar güzel olmak) mı kandan candan olmak mı?
Zaten bu soruyu düşünürken prenses benden önce yanıtladı kırılmamak için sürekli dikkatli olmak ne yorucu idi.Allah insanı nasıl da mükemmel yaratmış dedirtti.
En sevdiğim alıntıları bırakıp ben yeni kitabıma başlayayım.
"Bilgiyi sağlayan tek şey deneyimdir ve dünyada ne kadar uzun kalırsan o kadar deneyim elde edersin"
"Kısa süre öncesine kadar bir çiftçinin mısır tarlasındaki direğe bağlı durduğumu ve şu anda bu güzel şehrin hükümdarı olduğumu düşününce payıma düşenden çok hoşnutum".
#kitapyorumu #kitapalıntıları #kitapönerileri #kitapyorumum #kitaptavsiyesi #tavsiyekitap #önerikitap #bookblogger #kitapsayfası #kitapayracı #kitapkokusu #kitapkahve #kitapkurdu #kitaplaryolda
#keşfet #keşfetteyiz #kesfet #okudumbitti #neokudum #neokumalı #okuyoruz #okumalık #nature #book #kitap #kitaplar #okuyorum