Puan vermedi·270 syf.··Beğendi
···Okunma: 22 Ocak 2022 18:50 Linda gazeteci.Evli ve iki çocuk sahibi .Dışarıdan bakıldığında gayet mutlu evliliği var.Kocasını sevdiğini biliyor fakat içinde bazı boşluklar var.Her sabah kalkar, kahvaltı hazırlar,çocuklarını kaldırır ve daha sonra işe gider .Akşam eve döner,akşam yemeği için toplanırlar,sofra toplanır ve gün biter yatmaya gider.Kadin bu tekdüze olan yaşamında aslında içten içe yalnız olduğunu farkeder.Bu kadın bu süreçte hangi hatalara başvurduğunu ve onu aslında sevgi kurtaracağını kitabının sonunda bize söyler."Çünkü öluyorken sevgi beni diriltti."
Kadının depresyona girme sebebi bir yazarla röportaj yaparken yazarın söyledikleri."Mutlu olmak hiç ilgimi çekmiyor.Aşk ve tutkuyla yaşamayı yeğlerim,ki bu tehlikelidir çünkü karşımıza neler çıkacağını hiç bilemeyiz."
Kadın düşünüyor her gün aynı şeyleri yapmakta hayatında hiçbir risk yok.Kendice Linda macera aramakta o da eski sevgilisi Jacobla birlikte olarak içindeki o yalnızlığı biraz olsun azaltmakta olduğunu ve bir şeyler hissettiğini düşünmesi.
Bazı sorular oluşuyor kafamızda karakterimiz niye kendini yanlız hissediyor?Kocası onu sevmekte birlikte güzel bir evlilikleri var niye o bu yetmiyor? kendi de bunu sorgulamakta ama cevabını bize kitap söylememekte.
Ama bizim burdan çıkartmanız gereken ana fikir:Bir insanı kurtarmak istiyorsak onu sevmemiz ve değerli hissettirmemiz.Hakikat sevgi bizim bu hayatta yaşamızı sağlayan dayanağımız.Kitap gayet kolay okunan sürükleyici.Okumanızı tavsiye ederim.
Yazarın diğer kitaplarını okumadım ama bu kitapta sadece bize görünen taraflarını anlatmış, görünmeyen kısmı bizim hayal gücümüzü kalmış.Kadın geçmiş ilişkilerinde hep ilgiye sevgiye muhtaç niye?bunun cevabını veremiyoruz.Ailesi hakkında veya çocukken yaşadığı bir olay yüzünden mi bilemiyoruz.Birden bire kadın depresyona giriyor.Yazar bunu daha açıp bize anlatabilirdi diye düşünüyorum.İnsanlar birden bire depresyona gireceğini düşünmüyorum.Yasadığı olay başka bir zaman diliminde o yalnız olduğu üzüldüğü anı hatırlatır veya çocukken anne ve babası tarafından sevgi görmemiştir,veya o hiç insanlar tarafindan dinlenmediğini,değer göremediği farketmiştir bla bla.