···Okunma: 22 Ocak 2022 13:35 Kitap, Gün Sazak'ın dedeleri ve hakkında verilen bilgilerle başlamaktadır. Ardından Gün Sazak'ın babası Emin Sazak'ın hayatı geniş şekilde işlenmekte ve aynı zamanda dönemin siyasal, sosyal, iktisadi gelişmeleri de bu bölümde ele alınmaktadır. Emin Sazak'ın hayatının anlatıldığı bölüm sonrasında ise kitap hacminin kalanında Gün Sazak'ın hayatı adım adım ele alınmaktadır. Gün Bey'in hayatı hakkında bilgi toplanırken en önemli kaynak Emin Bey'in tuttuğu günlükler, Gün Bey'in ağabeyi Yılmaz Bey'in tuttuğu günlükler ve Gün Bey'in bizzat tuttuğu günlüklerdir. Yazarın bu kaynaklara ulaşmış olması, hem herkesçe bilinmesi mümkün olmayan detayların ortaya konulup genel akışın aydınlatılmasında hem de kişilerin ruh hallerinin dönem dönem bilinmesinde önem arz etmektedir. Emin Bey'den çocuklarına kalan çiftlik ve şirketler Gün Bey ve Yılmaz Bey tarafından idare edilmiş; küçük kardeş Güven Bey işin bu kısmından biraz uzakta kalmıştır. Yüksel İnşaat'ta yaptığı işlerle büyük paraları idare eden Gün Bey aynı zamanda zaman zaman ekonomik darboğaza düşmüş ancak nihayetinde iş hayatında başarılı bir grafik ortaya koymuştur. 70'li yılların siyasi ve toplumsal bakımdan hareketli günleri her vatansever gibi Gün Bey'in de bu konularla alâkadar olmasına zemin hazırlamış ve bir dostunun vesilesiyle, kendisini, tanıştığı MHP Genel Başkan Yardımcısı Dündar Taşer'le ilerleyen dostluğu ile daha yakından tanıma fırsatı bulduğu MHP saflarında bulmuştur. Dündar Bey'in 72'deki vefatı sonrası Genel Başkan Yardımcılığı vazifesi Gün Bey'e tevdi edilmiş ve Gün Bey de ömrünün sonuna kadar bu vazifeyi hakkıyla ifa etmiştir. Gün Bey'in, Milliyetçi Hareket için övünç kaynağı olmasının birçok sebebinden biri bir seneye yakın süre bulunduğu Gümrük ve Tekel Bakanlığı makamıdır. Bakan Gün Bey, gümrüklerdeki ve bakanlık bünyesindeki çoğu noktadaki rüşvet çarkını bozmuş, devlet ve vatandaşın cebinden çalınanı yerine iade etmiştir. Bu dönemde Gün Bey uluslararası kaçakçılık örgütlerinin de hedefi haline gelmiştir. MC hükümetinin düşürülmesi sonrasında bakanlıktan ayrılmak durumunda kalan Gün Bey partideki vazifesine daha sıkı sarılmış ve bu durum şehit edildiği 27 Mayıs 1980 tarihine kadar sürmüştür. Gün Sazak'ı; şerefli, dürüst, hakkaniyet sahibi, vatansever bir devlet adamını tanımak için okunmasını tavsiye ederim.