2022 3. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2022 18:12
Alıntı “Sizi yok edecek olan, sizi yaratandır”... Zeus ilk defa Türk bir yazardan distopik bir kitap okuyorum. Kitaba başlarken biraz küçümseyici düşüncelerle başlamıştım, -içimden “distopik kitap yazmak kim Türk yazarlar kim Sevda, “ diye geçirmedim desem yalan olur. Biraz polisiye ve mitoloji ile de harmanlanınca ortaya muazzam bir eser çıkmış , bunu kesinlikle itiraf edebilirim. Almanya ‘da yaşanan Faşizm olaylarına değinmeden de edememiş Ahmet Ümit, kitap bilgi ve emek dolu ben bayıla bayıla okuyorum. Daha ilk sayfalarında katilin kim olduğunu tahmin ettim tabi ki, çünkü zeka bunu gerektiriyor.. Ağdalı cümlelerden de uzak olunca ne ara bu kadar sayfa okumuşum ben diye , kendi kendinize söylenmeden de edemiyorsunuz. Tam da soğuk kış günlerinde okumalık bir kitap ... Ne okusam diye düşünenlere tavsiye olunur. #okumakiyileştirir.
Kayıp Tanrılar ÜlkesiAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202328,1bin okunma
Kitabı ben de merak ettim listeme ekledim
Sevda kıcıman
Keyifli okumalar , kitap çok akıcı ve bilgi yüklü geç kalmayın derim
Yok yok güzel kitap tabiki:)bence iyi hava da attınız,👏👏😅sonu sürpriz
Sevda kıcıman
Yanılıyorum derken katilin kim olduğundan demek istedim , kitabın güzelliğinde şüphe yok . Çok akıcı da olması çok keyifli
Katili ben tahmin etmedim maalesef 🤷🏼Bunun zeka ile ilgili olduğunu da düşünmüyorum.Tabiki naziler veya Hüseyin vb biri değildi ama ben okuduğum kitaplarda son ana kadar heyecanı saklı tutmaya çalışıyorum ve ön yargıyla şu veya bu diye yaklaşmıyorum:))
Sevda kıcıman
Biraz hava atmak istedim hepsi bu, hala kitabı bitirmedim belki de yanılıyorumdur.
Tahminine göre değişir.İllaki insanın aklına birileri geliyor.Paylaşırsan kim olduğunu,cevabını söylemeden tahmininin doğruluğunu en azından ben öğrenebilirim:)Ahmet Ümitin tüm kitaplarını okudum bu arada.Mitoloji kısmına eleştirim de bu yüzdendi.