·248 syf.····Okunma: 24 Ocak 2022 11:50 "Ama öyle bir umut besleyebilmeyi isterdim, galiba her şeyden çok isterdim."
Kitabı çok değer verdiğim bir insanın tavsiyesi üzerine okudum ve baştan söyleyeyim çok beğendim.
Aslında kitap başta insana bir gerilim veya polisiye romanı gibi geliyor ama bence romanda drama da yer verilmiş. Öyle bir bölümle ya da kısımla değil. Cümlelerle. Gerçekten üstüne saatlerce, günlerce düşündürecek cümleler geçiyor kitapta. Daha çok yaşantımızla bağdaştırabileceğimiz konulardan olduğu için daha çok dikkat çekiyor.
Kitap gerçekten çok güzel. Akıcı, eğlenceli ve komik. Kitaptaki ihtiyarlık esprisini pek anlayamadım ama yine de kitap eğlenceli geldi. Ancak kitabın sonu beni biraz üzdü. Nasıl bir son olabilirdi diye düşününce aklıma bir şey gelmiyor. Şöyle olmasını isterdim şeklinde diyebileceğim bir şey de yok. Gerçi böyle bir kitap nasıl biterdi diye düşününce en iyi biçimde bitmiş diyebilirim.
Yalnız kitapta olmasını istediğim bir konu vardı. Bölüm başlarında geçen mektup gibi kısımlarında anlatılmasını isterdim. Çünkü gerçekten ilgimi çeken bölümler oldu.
Toparlayacak olursak kitap gerçekten tavsiye edilir. Ve bence okuyup beğenilmeyecek bir kitap değil. Sonu için eleştiriler okudum ama bence olabileceğinin en iyisiydi. Kitaba ben tam puan veriyorum. Ve kesinlikle birkaç defa daha okurum. Okuduğum en iyi kitaptı:)
-Peki niye anlatıyorsun bana onu?
+Sen sordun.
-Niye cevap veriyorsun?