Aşk Hipotezi - Kitap Yorumu
"Hipotez : Eğer âşık olursam işler kaçınılmaz olarak sarpa saracaktır."
Arkadaşınızın mutluluğu için sahte bir randevu planı yapar mıydınız? Doktora öğrencisi Olive, başına gelen ufak bir talihsizlik sonucunda en yakın arkadaşının mutluluğu için ona sevgilisi olduğu yalanını söylemek zorunda kalmıştı. Üstelik yaptığı plan pek de başarılı gitmeyince kendisini koridorda ilk defa gördüğü bir adamı öperken bulmuştu. Tabi ki "Lütfen seni öpebilir miyim?" diye sorduğu adamın profesör Adam Carlsen olduğundan habersizdi. Olive ve Adam'ın bu ani tanışması ve beraberinde gelen sahte sevgililik oyunu bu Olive'in hikâyenin sadece başlangıcıydı.
Aşk Hipotezi'ne BAYILDIM! Genelde çok sevilen kitapları okurken ya beklentimin altında kalırsa diye ufak bir endişe yaşıyorum ama Aşk Hipotezi ilk sayfalarından itibaren bu endişemi ortadan kaldırdı. Aşk Hipotezi; bilim ile romantizmin birleştiği sevimli, tatlı ve eğlenceli bir hikâyeyi bize sunuyor. Eminim ki Olive ve Adam'a bayılcaksınız! Aralarındaki ilişki biraz yavaş alevleniyor gibi gözükse de ben bu ikiliye, aralarındaki ilişkiye ve kurgunun ilerleme hızına bayıldım. Olive, aşk konusunda biraz bocalasa da çok zeki, tatlı ve komik kadın karakterlerden biri. Adam Carlsen ise kesinlikle bu hikâyenin en güzel detayı. Soğuk ve herkesten nefret ediyorum duruşuna göre Olive'e yaklaşımını, onu desteklediği anları, anlayışlı, huysuz ve nazik tavırlarını çok sevdim. Olive ile zıt karakterlere sahip olmalarına rağmen o kadar harika bir çekimleri vardı kiii! Kitabının neredeyse büyük bir bölümünü kocaman bir gülümseme ile okumama sebep oldu bu ikili. Yüksek ihtimalle işaretlediğim alıntıları hatta kitabın kendisini Adam Carlsen için tekrar okuyacağım. Aşk Hipotezi, Ali Hazelwood'un kalemi ile tanışmamı sağladı ama kesinlikle yazardan son kitabım olmayacak. Yazarın kalemini, akıcılığını ve karakterleri işleyiş tarzını aşırı sevdim. Daha çok Ali Hazelwood kitabı okumak istiyorum! Bu arada kitap ile ilgili tek sıkıntıma gelecek olursak karakterlere aşık, doyumsuz olan tarafım kesinlikle bu hikâyenin biraz daha uzun bir sona ihtiyacı olduğunu söylüyor.
Eğer siz de romantik komedileri seviyorsanız kesinlikle Adam ve Olive ile tanışmalısınız!