Aşk Hipotezi

İngilizce
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

2023 2. kitabı
Ben şu anki yaşadığım ve kitap boyunca hissettiğim duyguları size nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Çok duygulandım, çok mutlu oldum, çok güldüm (teşekkürler Malcolm asfgjs), çok hüzünlendim, ağladım, kahkaha attım, utandım.. Bu kitap bana kısacası çok şey yaşattı. Kitabı okumak için kaç kez elime aldığımı inanın ki hatırlamıyorum ama bir türlü başlayamadım, olmadı yani. Dün kendime verdiğim bir gaz ile başladım vee HAYATIMDA OKUDUĞUM EN AKICI KİTAPTI!!! Yaa aşırı güzeldi aşırrıı. Şimdi insanların duygularını tam olarak anlayabiliyorum. Karakterlerin hepsine bayıldım biri hariç, adi pislik. Neyse sevgili Anh'im, tavşanlar gibi sevişen Malcolm'uum, Kalamata Olive'im, kamyonet itebilen Adam'ım, dost gibi dost Holden'ım ♡ hepsi ailem gibi oldular ve hayalimdeki o huzurlu mutlu yere onlarda katıldı. İyi kii okumuşum, iyi kii onları tanımışım. Harcadığım her anıma değdi. Klişeler yok mu var tabiki tatsız bir tanışma, yalanlar, ihanetler vs ama romantik komedi okumakta istiyorsanız birazcık bunlara katlanılması gerektiğine düşünüyorum. Açıkçası ben kitabı okurken aşırı zevk aldım. Herkese tavsiye ediyorum ve olanları unutmamak bir süre kitap okumayı düşünmüyorum afsdsgsc. Bu arada reading slumptaysanız kesinlikle bu kitap ile okumalarınıza geri dönmenizi öneririm. Kitabı okurken dinlediğim müzik: en sevdiğim kore yapımı olan Hwarang'ın soundtracki Dream-BOL4 Aklıma geliyor ağlayacağım gene gshdfssg. Çoook sevgilerim ve en derin saygılarımla...
Aşk
2022 5. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2022 14:34
Ocak ayı benim için şahane başladı. Resmen şimdiden iki kitap favorilerime girdi bile. Aşk Hipotezi uzun zamandır çıkmasını beklediğim bir kitaptı ve tek kelimeyle tüm beklentilerimi sonuna kadar karşılayan bir romantik komedi oldu. Olive ve Adam’a adeta aşık oldum. Olive bir doktora adayı. Pankreas kanserinin erken teşhis edilmesine dayalı bir tez hazırlıyor ve bu tezini sunabilmesi için de başka üniversitelerden profesörler aramaya başlıyor. En yakın arkadaşı Anh’in Olive’in kısa süre çıktığı Jeremy’den hoşlandığını fark ettiğinde, arkadaşının ilk adımı atmayacağını düşünür ve zaten Jeremy’e karşı hiç bir duygu beslemeğinden arkadaşının mutluluğu için biriyle randevusu olduğunu söyler. Yalan söylediği gün Anh’i görüncede paniğe kapılan şaşkın kızımız Olive, önüne çıkan ilk adama, ‘Seni öpebilir miyim?’ diyor ve şak diye adamı öpüyor. Tabii öptüğü adam tüm üniversite öğrencilerinin nefret ettiği lanet olası Dr. Adam Carslen… Adam gibi soğuk, mesefeli ve ters bir adamı öptüğünü fark edince, hatta artık çıktıklarını tüm okul duyunca, ikisinin de çıkarına olacak bir sahte randevuya çıkıyorlar. İkili inanılmaz komikti. Birbirlerine acayip zıt iki karakter ama yine de bu zıtlıkları birbirlerinde seven iki karakter. Tam bir slow burn okuyoruz bu arada. Yavaş yavaş ilerleyen aşkları, ilerlerken bizi eğlendirmeleri aşırı güzel ve tatlıydı. Adam’ın tüm tersliğine rağmen içinden çıkan minnoş tarafına bayıldım. Tabii aynı zamanda içinden çıkan ateşli hayvanı da görmezden gelmek İMKANSIZ. Ne yaptın oğlum sen! Çiftimiz ciddi anlamda muhteşem ama Adam ve Olive’in yakın arkadaşları da o kadar güzeldi ki size anlatamam. Hele ki Olive’ın arkadaşı Malcolm ve Adam’ın arkadaşı Holden tek kelimeyle favorilerim. Koca adamların içlerinden çıkan ergen halleri beni aşırı eğlendirdi. Adam ve
2022 27. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2022 02:12
Kitabı akademi camiası yüzünden bunaldığım bi dönemde kafa dağıtmak için başlamıştım ama dertlerime dert eklendi okurken. O yüzden normalde 1 güne bitireceğim kitabı 1 haftadır can çekişerek okudum. Kitabın akademi camiasının acımasızlığı, zorluğuyla da bu kadar iç içe olması diğer konulara odaklanamamamı sağladı ve beklentimi karşılamadı açıkcası. Okumak için yanlış bi zaman seçmiş olduğum için de olabilir ama bana olay örgüsü açısından da yavaş ve klişe geldi.
Roman
2025 7. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2025 00:45
Dili hafif, konu çerezlik 1 günlük bir kitaptı. Karakterlerin aşkı bana geçmedi. Okurken keyif aldım ama bu sadece romantik kişiliğimin bir getirisi yoksa bu kitaba başarılı demek diğerlerine saygısızlık olur. Ne yazık ki Olivia'nın ve Adam'ın bu denli başarılı insanlar olup ayrıca bu denli boş karakterlerde, adeta kişiliksiz diyebileceğim bir tipte olmaları da benim canımı sıktı. Kızımız oldukça zeki ancak bu kadar aptal, saf, kırılgan ve çocuk gibi oluşu beni bıktırdı. Pasif karakteri bana okuma keyfi çok da vermedi doğrusu. Adam'a gelince klasik beyefendi oldukça yakışıklı ve çok da zeki bir bilim adamı. Evet mesleği gereği aşırı sosyal olmasını beklemek herhalde gerçekçi olmaz çünkü bu insanların buna vakitleri olduğu dahil söylenemez. Oldukça sade, sıkıcı ve gerçek hayatta muhtemelen boğucu enerjisine katlanamayacağım bir tipti. Kendisinin o etkileyiciliği de bana geçmedi. Hızlı bitti ancak güzel yorumların vesilesiyle beklentim çok daha iyiydi.
2025 64. kitabı
Akademik hayat hem lisans hem de lisansüstü döneminde zorluklar barındırır. Eğlenmek, gezmek, içmek, dağıtmak, tutkulu yaşamak istediğin anlarda geleceğin ve yapmak istediğin mesleğin için kendini çoğu zaman güzel şeylerden mahrum bırakırsın. Yazarımız Ali Hazelwood, "Aşk Hipotezi" adlı romanında bu durumdaki bir doktora öğrencisi kadını, akademinin pislik erkek profesörüyle bir araya getiriyor. Aslında birbirlerinden farklı yetişseler vezıt karakterleri de olsa ikili birbirini iyi anlamaya başlıyor. Yalanlar gerçeğe dönüyor. Okura da okuması ve empati kurması güzel bir roman kalıyor. Hazelwood da aslında akademinin içinden ve ana kadın karakteri gibi yalnız hissettiği dönemler yaşamış; bu yüzden Olive'i net ve katmanlı bir şekilde yazabilmiş. Yazarımız yalın ve eğlenceli bir üslup tercih etmiş. Roman, sürükleyici ilerliyor. Ben puanımı sonun çabuk gelmesi ve çiftimizin aşkını bir 200 sayfa daha doya doya okuyamadığımız için kırdım. Tüm bunlara ek olarak, bu romandan dijital platformlara çok güzel on bölümlük bir mini dizi olur. Tadından yenmez sayın dijitalciler, duyun sesimi! Romanımızın ana kahramanı olan Olive Smith, Stanford Üniversitesi Biyoloji bölümünden bir doktora öğrencisidir. Pankreas kanserinin erken evrede teşhisi konusunda tez hazırlığındadır ve bu tezini bilimsel hale getirmek için deneyimli profesörlere ve son teknoloji büyük laboratuvarlara ihtiyacı vardır. Kendisi yalnızlık çeken biridir ve aşka inanmamaktadır. Aynı bölümden Jeremy ile çıkmaktadır; ancak Jeremy, Olive'in kız arkadaşı Anh ile daha iyi anlaşır, ikisi birbirini beğenir. Olive, en yakın arkadaşı Anh'ı mutlu etmek için Jeremy'den ayrılır. Anh ise çocuktan çok etkilenmektedir; fakat Olive'e ihanet etmek istemez. Bunun üzerine Olive, başka biriyle görüştüğünü söyler. Anh'ı buna inandırmak
2026 1. kitabı
Okunma: 27 Mart 2026 20:31
**EVET ÖYLESİNE BAŞLAYIP BİTİRDİM ** Öncelikle demek istiyorum ki ben aylardır reading slump tayım ve doğru dürüst bir şey okuyamıyorum. Hele ki böyle kitapları okumak normalde hiç tarzım değil çünkü cringe damarım pek dayanıklı değil artı olarak ben rom com (adına ne derseniz deyin) okumayı pek sevmiyorum. Meğer seviyormuşum sadece para verip sayfaları çevirince sevmiyormuşum. Şayet bu kitap elimde olsaydı puanı maksimum dört yıldız falan olacaktı. Peki pdf okumanın farkı ne? Çok farkı var. Yani en azından benim açımdan. Denemeye daha müsait. Para verdim parama değsin kaygılarına girmedim hiç ve nedense bana bir fanfic okuyormuşum gibi hissettirdi bu yüzden üstümdeki etksi olumluydu ama kitabı biraz daha araştırdığımda öğrendim ki yazar eskiden zaten fanfic yazıyormuş. Gözümden kaçar mı asla DJJDKSKZKZ Konusuna gelecek olursak öncelikle kitabın laboratuvar ortamında geçmesine, çekilen parasal hatta ekipmansal sorunlara yer verilmesini. Bilim (STEM) dünyasında kadınların çektiği zorluklara ve yalnızlıklara dokunmasından çok hoşlandığımı söylemek istiyorum. Olive adındaki baş karakterimiz en iyi arkadaşı ve eski erkek arkadaşının birbirlerinden hoşlandığını görüyor ama en yakın arkadaşı Anh elbette ki en yakın arkadaşı Olive'in eski sevgilisi ile çıkmak istemiyor ve Olive onun mutluluğunu istediği için zaten öylesine beraber olduğu eski erkek arkadaşını unuttuğunu kanıtlamaya çalışıyor ve Anh'e bir randevusu olduğunu söylüyor ve o akşam elbette laboratuvardaki projesine dönüyor ama arkadaşı Anh onu görünce elbette şaşırıyor ve Olive onun randevu yalanını anlamaması için koridorda ilk önüne gelen kişiyi yani tüm okulun huysuz tavırları ve olumsuz geri dönüşleri ile bildiği Dr. Adam Carlseni oracıkta öpüyor. Gerçekten beğendiğime inanamıyorum... Yani birkaç yıl önce
2025 51. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2025 19:26
kitabı ilk çıktığında ve özellikle bizim bookstagram kitlesinin ayıla bayıla anlattığı dönemde okusam büyük ihtimalle nefret ederdim. ama popülaritesinin üzerinden yıllar geçmişken ve yazardan okuduğum ilk kitap olduğunu da göz önüne alırsak fena degildi. okurken olabildiğince eğlenceli vakit geçirdim. bazı esprilere gülmüş bile olabilirim. ve çok akıcı olduğu için bir oturuşta bitirebileceğim bir kitaptı ama ben birkaç oturuşta bitirdim ve her ara verdiğimde akıcılığına rağmen elime almam biraz zor oluyordu çünkü olay örgüsü ve karakterleri pek sevmedim. ana karakter olive ve sahte sevgilisi adam. sanırım en sevmediğim çiftler listesinin en yeni üyeleri. belki her ikisini de - özellikle de olive'ı biliminsanı olarak değilde 18 yaşında ergenlikten yeni yeni çıkmaya başlamış biri olarak düşünsem daha çok tahammül edebilirdim. ama bu haliyle olive gelmiş geçmiş en laubali ve patavatsız insan. hiç sevemedim. adam yine idare ederdi ama ikisinden ve ilişkilerinden biraz daha olgunluk beklerdim. bir de kitap 3. şahısla yazılmış ki bunu fark ettiğim gibi düştü zaten etkisi. 3. şahısla romantik komedi mı yazılır? ve sakın bana bu kitabın romantik komedi olamayacak kadar ciddi olduğunu söylemeyin sırf akademik çevrede geçiyor diye. ya da beni engelleyin. kitap ilk çıktığı sene özellikle smut sahneleri için abartılı bir şekilde beğeniliyordu ki goodreadsta da ali hazelwood super-smut sahneleriyle ünlü olduğu için ne bulacağımı merak ediyordum ama cidden... bu muydu? bakın çok smut okumayı seven biri değilim ama yazacaksanız bari güzel yazın. tam işi pişirmek üzereyken önceki cinsel deneyimlerinden bahsetmek ya da bunu yine kendi "bilimsel" diliyle anlatmak ama karakteri tatlı bir ponçik değil sinir bozucu bir ergen gibi gösterir ki gösterdi de. beğendiğim bir nokta akademik
2022 37. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2022 17:22
Anlaşmalı evlilik/sevgililik klişesini okumayı pek sevmiyor ve bu klişeyi işleyen kitaplara biraz temkinli yaklaşıyorum. Fakat neyse ki Aşk Hipotezi bu klişeyi umduğumdan daha güzel işlemişti. Olive ve Adam'ın ilk karşılaşması acayip güzeldi, hele ki ikisine de bıraktığı etkiyi düşünürsek. Sırf bu sahne bile kitap için heyecanlanmamı sağladı zaten. Sevgililik meselesinin başlama şekli ve ilerleyişi, Adam ile Olivie'nin bu süreçte sürekli tatlı tatlı atışması ve Olivie'nin yavaş yavaş hislerinin farkına varması da güzeldi. Ahn'ın gazlamalarıyla ikilinin değişik durumların içine girmesi de epey eğlenceliydi. Ben Ahn'a -Jeremy konusu dışında- kızmadım bu arada. Çok çocuksu davranmakla birlikte onun davranışları sayesinde bu ikilinin eğlenceli sahnelerini okuyabildik. Bir de Ahn, her şeyden sonra "Kendime bir e-mail atsam, çok sert konuşurdum" gibi bir şey söyledi ki bu noktada kendi kendini eleştirmiş oldu zaten. Kitabın akademik hayattaki zorluklardan ve zorbalığa uğrayan insanlardan bahsediyor oluşu da güzel bir ayrıntıydı. Gelgelelim kitaba dair sevmediğim yerler de oldu. İlk olarak: Olive'nin bu oyuna başlama sebebini asla kabullenemedim. En yakın arkadaşın ile sevgilini tanıştırıp, ikisinin daha iyi anlaştığını fark edip, sırf mutlu olsunlar diye aralarından çekilip bir de üstüne böyle bir oyun oynamazsın be Olivie. Olacak iş değil yani. İkinci olarak: Olivie'nin malum olaydan sonra, o çaresizlik hissiyle ne yapacağını bilememesini gayet doğal buldum. Fakat sonrasında, kimseye yaramayacak hatta ileride çok daha sıkıntılı olayların yaşanmasına sebep olacak mantıksız bir karar almasından hoşlanmadım. Üçüncü olarak: 16. bölüm. Evet, komple 16. bölümü sevmedim. Şaşkınlık verici bir şekilde başarısız yazılmış bir bölümdü. İlk defa bu tip bir sahneden bu kadar
Aşk Hipotezi...
2023 30. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2023 05:42
Aşk Hipotezi yazarın kalemiyle tanışma kitabım oldu.Bir kaç ay önce okumaya başlayıp yarıda bırakmıştım.Kitabı sevmediğim için değil sadece ben kitapların doğru zamanları olduğuna inanıyorum ve o zaman benim için doğru değildi.Konusuna gelicek olursam: Doktora öğrencisi Olive Smith'in akademik camiada karşısına çıkan cinsiyetçiliği ve zorlukları anlatıyor tabii ki içinde komedi tarzında bir aşkla.Dr.Adam Carlsen'le ortak çıkarları uğruna yaptıkları sahte sevgililik anlaşmasından sonra işler karışıyor.Adam'ın Olive'e olan aşkı ve destekleyici tutumu çok güzeldi.Okurken hiç sıkılmadım ve gayet akıcıydı.Keyifli okumalar.
2022 8. kitabı
Okunma: 30 Mart 2022 00:00
Kısa sürede okuduğum keyifli bir kitaptı. Herhangi bir derinliği olmayan, klişeleşmiş karakteristik özelliklere sahip karakterlerden oluşan ama yine de kendini okutan, okurken keyif veren bir kitaptı. Adam karakteri sizin de tahmin edeceğiniz üzere başarılı, donuk, öğrencilere kan kusturan bir akademisyen. Olive ise başarılı, geçmişten gelen bir travması üzerine şahane bir bilimsel çalışma yapan kendi halinde bir kız. Tam bir romantik komedi çifti... Olive bir zamanlar öylesine takıldığı bir çocuk ile en yakın arkadaşı birlikte olabilsinler diye en yakın arkadaşını bir sevgilisi olduğuna ikna etmeye çalışır. Arkadaşı onu randevu da sanırken laboratuvara gidince ve arkadaşının da laboratuvara geleceği tutunca işler karışır ve olive önüne çıkan ilk erkeği öpmek zorunda kalır ki o kişi de Adam'dır. Sonrasonda ortak çıkarlar uğruna sevgili rolü yapmaya başlarlar ve ortam biraz kızışır. Aralara kötü karakterler de giriyor tabi. Yorumuma bakınca hiç beğenmedim gibi görünüyor ama aslında beğendim. Özellikle Adam'dan çok hoşlandım. Kafa dağıtmak için okuyabilirsiniz

Ali HazelwoodYazar · 7 kitap
Ali Hazelwood aslen İtalyalı, Japonya ve Almanya'da yaşadı ve doktora yapmak için ABD'ye taşındı. Nörobilimde bir profesör oldu. New York Times En Çok Satan Yazarı.