Beyindeki Aşk

Love on the Brain

Beyindeki Aşk | İnceleme
2025 32. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2025 19:12
Ali Hazelwood’un Beyindeki Aşk kitabını gerçekten çok beğendim. Dili sade, akıcı ve anlaşılırdı. Büyük bir beklentiyle başlamamıştım ama genç yetişkin türü için tatmin ediciydi. Başrol karakterimiz Bee, sıcakkanlı, tutkulu, enerjik ve karizmatik bir karakterdi. Onun çok yönlü kişiliği, tuhaf hayal gücü ve olaylara verdiği anlık tepkiler, karakteri daha eğlenceli ve canlı kımıştı bana göre. Ayrıca kadın hakları, cinsiyetçilik ve toplumsal roller üzerine verdiği mesajlar kitabı derinleştirmişti. Yazar, bu temaları ne yüzeysel ne de aşırı detaylı işlemiş tam kararında bir şekilde güçlü mesajlar aktarmıştı. Bu yönünü özellikle sevdim. Zeka, bilim ve romantizmin birleşimi olan bir kitaptı. Düşmandan aşka teması vardı ve temposu, olay örgüsü ve karakter gelişimleri dengeliydi. Erkek başrol Levi ise dışarıdan soğuk, mesafeli hatta duygusuz biri gibi görünse de aslında oldukça centilmen, içine kapanık ama bir o kadar da kariyerine ve sevdiklerine değer veren bir karakterdi. Bee’ye olan ilgisi, desteği ve ona duyduğu sevgi çok güzel yansıtılmıştı. Aralarındaki diyaloglar, yeniden tanışma süreçleri, ikinci şans teması ve iletişimsizlikten doğan yanlış anlamalar gibi unsurlar kitaba tatlı bir derinlik katmıştı. Kısaca konusuna değinecek olursam; Bee bir sinirbilim uzmanı ve NASA tarafından yürütülen bir projede lider pozisyonunda yer alıyor. Ancak ortak çalışacağı kişi, üniversite yıllarından tanıdığı ve kendisinden nefret ettiğini düşündüğü Levi çıkıyor. Başlarda yanlış anlaşılmalar, üçüncü kişilerin araya girmesi gibi karmaşık durumlar olsa da zamanla birbirlerini gerçekten tanımaya başlıyorlar ve ilişkileri bambaşka bir hâl alıyor. Tatlı, çerezlik bir romantizm hikâyesi. Bazı okurlar yazarın kitaplarının birbirine benzediğini ve tekdüze olduğunu söylüyor ama ben buna
Beyindeki AşkAli Hazelwood · Nemesis Kitap · 20221,401 okunma
Adam'lar ve Levi'ler gerçek değildir!
2022 47. kitabı
Okunma: 09 Eylül 2022 21:53
Ali Hazelwood'un kitaplarına "Bu kitaptaki kişiler tamamen hayal ürünüdür!" ibaresi getirilmeli. Çok ciddiyim. Sık sık Adam'lar ve Levi'ler hayali karakterlerdir diyip duruyorum. İtiraf edin bu yasal uyarıya hepimizin ihtiyaçı var :) İlk karakterimizi anladınız; Levi! İşte kadın karakterlerimiz Bee, Nasa'ya astronotlar için kask yapmak için seçilince karşısında lisans üstü eğitimde tanıdığı ve kendisinden nefret ettiğini sandığı Levi ile ortak lider olduğunu öğrenir. Bu kızımız aynı zamanda twitter'da MarieNeYapardı adlı popüler bir siteninde kullanıcısı ama şııttt bu bir sır...Konuyu hakimiz artık. Ben romanın baş kısımlarını çok sevdim. Bee ve Levi'nin kim olduklarını bilmeden karşılıklı konuşmalarını, Bee'nin ekipman eksikliğinden işini yapamamasını, herkesin sırf kadın diye onu görmezden gelmesini buna rağmen hiç pes etmemesini ve bu olaylar sırasındaki Levi'nin rolüne bayıldım. En çokta Bee'nin Levi'nin her hareketini yanlış yorumlamasını bayıldım ama bir yere kadar! Bir yerden sonra bu durum biraz sıkmaya başladı zaten yarım puanı buradan kırdım. Hayır alamadığım; Hazelwood'un başından beri yaratmaya çalıştığı güçlü, zeki, her şeyle baş edebilen, özellikle düzenin kadın erkek eşitsizliğine karşı dimdik duran kadın karakterlerinin iş ikili ilişkilere gelince neden aptallaştırıldığı? Sadece bu romanda da değil Aşk Hipotezi'nde de aynı durum vardı. Adam'ın bir yerden sonra Olive'ya seni seviyorum diye bağırsa bile Olive'nin yanlış duydum herhalde diyecek havası vardı ya işte burada tam olarak o vardı. Levi avazı çıktığı kadar onu sevdiğini söylerken bile Bee'nin ona inanmaması tam çıldırmalıktı. 《"Ben sana iyi hissettirebilirim. Sana iyiden daha iyisini verebilirim. İstediğin her şeyi verebilirim." Bana umut dolu bir tebessümle baktı. "Beni sevdiğini kendine itiraf
2022 39. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2022 17:52
Aşk hipotezine göre anlatımı çok daha güzeldi. Levi'nin bence diğer kitap karakterlerinden pek de farkı yoktu klasik tatlı, yakışıklı, kaslı, iyi birisiydi. Bee görünüşüyle, kafa yapısıyla daha kendine has biriydi. Levi'den daha çok kadına lovelandım. Yan karakterlerden çoğu varla yok arasıydı aklımda da kalmadılar. Levi'nin ağzını açabildiğini fark etmesi çok uzun sürdü, kitabın başlarında hiç konuştuğunu görmedik bakışlarıyla derdini anlatmaya çalıştı :p Her şey güzel gitmeye başladığında kitabın bitmesine 100 150 sayfa kadar vardı. Olaysız mutlu mutlu giden 100 150 sayfa okuyucuya haram olduğu için olaylar karıştı, bir şeyler oldu ama Levi ve Bee'nin ilişkisi dışındaki olayları pek takmadığım için bence oralar olmasa da olurdu. Zıt kutuplar birbirini çekerden daha çok birbirlerine benzeyen insanların ilişkilerini seviyorum. Levi ve Bee'nin de ortak noktaları çoktu o yüzden fav çiftlerim arasına girdiler.
2023 345. kitabı
Her iki ana karakterimizde başarılı bilim insanlarıdır. Bee Nasa'da çalışmayı, görev yapmayı çok istiyordur. Ve bir gün istediği bu fırsat ayağına gelir. Nasa dan teklif gelir ama tek bir pürüz vardır, o da Levi'dir. Üniversite döneminden beri Levi'nin ondan nefret ettiğini düşünüyordur, bunun nedenini hiçbir zaman bilemez. Hatta Levi'nin en yakın arkadaşıyla sevgili oluyor *nişanlanıyorlar birde* ve Levi, arkadaşını  köşeye çekip daha iyi birisini bulabilirsin diyor. Neyse işte onunla çalışmak istemesede hayalinin işi olduğu için kabul ediyor ve sevmediği birine katlanmayı kabulleniyor. Ama ilerleyen bölümlerde aslında olayların farklı olduğunu ve birbirlerinden nefret etmedikleri ortaya çıkıyor.
2025 36. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2025 16:59
; 7/10 bir tık uzun bir çıtır çerezlik kitapla geldim. şu sıralar hedefim çevrilmiş tüm ali hazelwood kitaplarını okumak bakalım yaz bitene kadar kendime edindiğim bu göre bitirmem lazım acil. şimdi kitap güzeldi güzel olmasına ama benim kendi özel yaşantımdan dolayı mı yoksa cidden kitaptan dolayı mı bilemedim ama böyle çok akmadı okurken. normalde bulduğum en ufak bir fırsatta bile kitap açıp okuyayım çok severim üç sayfa beş sayfa fark etmez ama bu kitapta öyle olmadı işte. yine de kötü bir kitap diyemem sadece bir şeyler eksik gibi hissettirdi kitapta. bee karakterini sevdim, güçlü, zeki, eğlenceli ve aşktan bir kere dili yandığı için artık aşktan koşarak kaçan o kadın karakter. aynı ben ehehehe. bir gün mesleğinin zirve noktasına onu taşıyacak olan o iş ortaklığı ortaya çıkıyor ve bee bu görev için şehir değiştirip nasa'ya eski bir arkadaşıyla ortak olarak çalışmaya gidiyor. ama bu arkadaş normal bir arkadaş değil, okul yılları boyunca ondan nefret eden ve tüm çevresinin de bu nefreti fark ettiği için bu konu üzerinden onunla dalga geçmelerine sebep olan ve en yakın arkadaşının zamanında gözde erkeği olan o kişi levi ward bu kişi. ama bee artık aradan yıllar geçtiği ve yetişkin birer birey oldukları için işte böyle bir sorunları olmayacağını düşünüyor. ne kadar sevimli değil mi? levi ise ah lev... benim gözümde levi tam bir hakiki bir erkek karakter yani gerçekten gerçek hayatımızda bizi bulabilecek bir erkek ve beni böyle biri bulsa nikahı basarım zaten. adam bir kere zeki, bayılırım. biraz eğlenceli, çokta fazlasına gerek yok zaten. düşünceli ve pratik, al cebe at. yakışıklı, uzun, sportif, yeşil gözlü daha ne olsun? ve bir ilişkiye başladığınızda yanında rahat hissedebileceğiniz bir adam ya al evlen işte. birileri de öyle yaptı zaten de neyse. levi de bee ile
Duygu ve Düşünce
2023 349. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2023 05:21
Ali Hazelwood kesinlikle çok sıradışı bir yazar .İlk fenomen kitabı Aşk hipotezini ben de pek çok okur gibi çok sevmiştim.İkinci kitabı tabi hemen temin ettim ama okumak için bir süre beklemiştim.Keşke bu kadar beklemeseydim dedim kendime :) Hikayede yine iki ultra zeki bilim insanları var .Bee bir nörobilimci ,Levi bir mühendis ve NASA’nın bir projesinde beraber çalışmak için bir araya geliyorlar.Uzuun ve çok fazla yanlış anlamalarla dolu bir geçmişleri var.Birbirlerinden nefret ettiklerini düşünüyorlar daha doğrusu Bee düşünüyor ve aslında pek çok şeyin yanlış anlaşıllmalardan ibaret olduğunu fark ediyor ve hikaye süper bir aşka evriliyor. Bee çok aşırı tatlı bir karakterdi.İç konuşmalarına çok güldüm.Hazır cevaplılığı mükemmeldi.(Böyle insanlara çok özenirim) ve tabi başrol erkeğimiz Levi başlı başına ütopikti (Böyle erkeklerin yer yüzünde yaşadığını düşünmüyorum )ve ben de ciddi bir hayranlık oluşturdu.Ama kitapta asıl favorim Bee’nin asistani Rocio oldu.Gereksiz bilgiler ansiklopedisi gibi sürekli saçma şeyler söylemesi ve açık sözlülüğü aşırı komikti. Yazarın zaten bilim insanı olduğu çok belli okurken zeka kırıntılarını çok net hissediyorsunuz.Kendisinin de bir Nörobilim Profesörü olması bence kitabı ekstra havalı yapıyor.Standart aşk romanlarından sıkıldıysanız,değişik bir tarz arıyorsanız bence bu kitap tam size göre… İki tavsiyem var birincisi kitabı sakin bir kafayla okumanız,çok fazla teknik terim var ve terminolojisi ciddi kafa yorabiliyor ,bir de tabi ki okumanız.Keyifli okumalar
Beyindeki Aşk
2022 82. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2022 22:47
Beğenmedim, Güzel değildi, Gereksiz , anlamadığımız bilimsel kelimeler kullanarak kendi hayatını betımlemek aşırı sıkıcı olmuş, hiç bir draması yada komedisi yoktu, okurken aşırı sıkıldım. Aşk desek yok, basit bir hikayedi. çok var bunlardan... Abartmayın gercekten, bir kitabı iyi diye (oda benım için hayal kırıklığı idi) yazarları. Neyse tavsiye etmiyorum.
Aşk
Beyindeki AşkAli Hazelwood · Nemesis Kitap · 20221,401 okunma
yazar aşk hipotezinde ne tuttuysa bu kitaba da koymaya çalışmış…
2022 19. kitabı
aşk hipotezine bayılmış, o kadar aşık olmuştum ki direkt yazarın tüm kitaplarından aynı keyifi alırım sanıyordum. Ama yazar bariz bir şekilde Adam’ı kopyalamaya çalışmış. Ne tuttuysa bu kitapta da diyaloğuna kadar yer vermek istemiş belli ki. Bee’ye inanılmaz sinir oldum. Levi beni sevmiyor, nefret ediyor hayır diye laflarından ayrı usandım. Yahu adam sana orda kendi ağzıyla diyor… Kitabın son sayfalarına yakın bee levi’ı reddedince ben başladım sayfaları geçmeye. Aradaki diyalogları okudum ki yetti olayı anlamam için de. Çok fazla terim vardı ilgisi olmayan biri devamlı açıp sözlüğü bakmak zorunda olmalı mı sanmıyorum. Levi hadi bir derece Adam edebilir de Bee asla ama asla gram Oliver edemez. Çok sıkılarak okudum, kendime gelmek için acilen aşk hipotezi reread yapmalıydım.
Marie Curie
2022 78. kitabı
Bu kitapla karar verdim; Ali Hazelwood, favori yazarlarım arasına giriş yaptı. Konu çerçevesi akademi olunca ve yaşadıkları şeylere-akademik twitter,kadın-erkek ayrımcılığı- “evet evet bende gördüm ve yaşıyorum” diyerek ve onu anlayarak desteklediğim ve ayrıca bu duruma mizah katarak yazdığı için yazarın bende ayrı bir yeri oluştu artık :(): Zaten yazdığı erkek karakterlerde kurgunun dibi…Var mı gerçek hayatta Adam veya Levi gibi olan biri? Ah.. Levi’ye BA YIL DIM. Bee’nin Rocio’ya bayılmasına da bayıldım. Bee’ye de bayıldım. EN BEĞENDİĞİM ŞEY DE NE BİLİYOR MUSUNUZ? BEE’NİN İSTEDİĞİ RASTGELE BİR GÜNDE GİDİP NİKAHLARINI KIYMALARIYDI. BANA GÖRE KİTABIN ZİRVESİ BU. Yalnız Guy’da ne psikopat çıktı ya :O Bee’nin Marie Curie hayranlığı; ince ayrıntıları ile Marie Curie’nin hayatını bilmesi çok iyiydi ya. Bilmediğim bir sürü ayrıntı öğrendim. Bugün Marie Curie ile ilgili çekilmiş bir biyografi filmini izlemeyi düşünüyorum. Bee’nin hayranlığı bana da bulaştı kdfksd Neyse. Daha güzel akademik romantik kitaplarda görüşmek üzere…Adios. Sevgiler.
Bilim
Okunur
2023 24. kitabı
Bilimi ve aşkı harmanlayıp okunması nasıl bu kadar keyifli kitaplar yazıyor anlamıyorum ama iyi yapıyor. Çok tatlı bir hikaye enemies to lovers temalı ve güzel işlenmiş okurken keyif alırsınız ama Aşk Hipotezi kadar değil^_^ yani karşılaştırma yapmamalıyım belki ama aynı tadı veremiyor. Sanırım daha iyisini bile yazsa yine Aşk Hipotezi'ni seçebilirim kendime güvenmiyorum :)Eğer bu yazarı ilk defa okuyacaksınız Aşk Hipotezi ile başlamanızı öneririm. Şimdiden iyi okumalar.
Aşk

Ali HazelwoodYazar · 7 kitap
Ali Hazelwood aslen İtalyalı, Japonya ve Almanya'da yaşadı ve doktora yapmak için ABD'ye taşındı. Nörobilimde bir profesör oldu. New York Times En Çok Satan Yazarı.