Aşk Hipotezi

Amerika Birleşik Devletleri
Ciltli

2023 24. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2023 03:03
Tam bir romantik komedi aşığı olduğum için bayıldım tabi ki !! Hele Adam üzümlü kekim:) Allahım sen konuyu biliyorsun. Tercih edenlere keyifli okumalar
Puan vermedi·400 syf.·
2024 3. kitabı
Aşk Hipotezi 5/5 ️️️️️ Sonunda o çok okumak istediğimiz kitabı aldık ve bitirdik! Zorlu bir sınav sürecinden sonra beni hem rs’den biraz da olsa çıkaran hem de aşırı güldüren bir kitaptı! Fake dating temasına bayılıyorum ve bence bu kitap da Fake Dating’in gerçekten okunması gereken kitaplarından. Olive, en yakın arkadaşının aşık olduğu kişiyle rahatça çıkabilmesi için biriyle çıktığına dair yalan söylüyor ve karşısında koridorda çıkan ilk kişiyi öpüyor. Öptüğü kişi ise biyoloji departmanının huysuz, bir “pislik” olarak anılan genç profesörü Adam Carslen’dan başkası değil!!!! Konu çok eğlenceli değil mi? Yazarın yazım dilini sevdim, çevirisi gayet güzel yapılmıştı. Oldukça akıcı, diyalogları eğlenceli ve betimlemeleri güzel bir kitaptı. Çoğu zaman romantik komedi kitaplarında diyaloglar öne çıkıyor ve karakterlerin özelliklerini tam okuyamıyoruz ama yazar bize tam istediğimiz tarzda betimlemeler vermiş. Karakterleri de çok sevdim! Kitapta ana karakter kızımız aptal, sakar biri değil aksine gerçekten başarılı bir öğrenciydi ve Olive’in çabaları, hedefleri ve hikayesi çok hoşuma gitti. Bir komedi kitabında gerçekten derinliği olan bir ana karakter okumak çok hoşuma gitti. Ayrıca boş bir romantik kitaptan çok kadınların bilim dünyasında akademik çevrede başına gelen bazı zorluklara da değinmişti ki o kısımları okurken gerçekken gözlerim doldu. Ve Adam Carslen. Hani şu “book boyfriend” dediğimiz adamlar var ya, işte onda baş köşeye koyun kendisini. Biraz huysuz, belki biraz korkutucu ama bir o kadar tatlı ve çok güzel seven bir erkek karakterdi bence. Spoiler olmaması için söylemiyorum ama kitabın sonundaki birkaç hareketinden ötürü kendisini tebrik ediyorum, sinir krizi geçirdiğimiz sırada Adam olaya çok güzel el attı. Teşekkürler Carslen. İkilinin arasındaki kimya
2023 34. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2023 15:34
Çok çok çok güzel bir romantik komedi okudum :) karakterler 26 - 35 yaş aralığında olduğu için kesinlikle ergen kitabı değil. Akademik kariyerini yapmış, ne istediğini bilen, net insanları okumak gerçekten çok iyi geldi. İçerik olarak ayrıntılı yetişkin içeriği olduğu için bu durumdan rahatsız oluyor iseniz okumayın. Ama yok ben severim derseniz mutlaka okuyun. :)
2023 1. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2023 21:33
Karşılıklı çıkarları sonucu sevgili rolü yapan çifti anlatıyor. Romantik komedi türünde okuduğum ilk kitaptı ve aşık oldum bayıldım. Öncelikle Adam karakteri kendi öğrencilerine karşı çok sert ve nefret ettikleri biri olmasına rağmen Olive'e karşı tam bir beyefendi ve harikaydı. Aralarındaki uyum çok hoştu çok tatlılardı. Yan karakterleri de sevdim kahkaha attığım sahneler oldu. Normalde yazarın ağzından anlatılan kitaplardan pek hoşlanmam fakat hiç rahatsız etmedi ve çok hızlı bitti kitap. Benim için 10/10
Aşk
Puan vermedi
kitabın başları çok güzeldi tam bir klişe romantik komedi gerçekten eğlenceliydi okurken keyif alıyorsunuz, sonlara doğru o kadar soğudum ki kahkahalar atarak okudugum bir kitap yerin dibine girdi gozumde resmen. Adam'ın halleri acayipleşmeye başladı "yıllardır onu seven beyaz atlı prens" olayı biraz takıntıya kaçmış gibi hissettim okurken 2 yıldır cidden sapık gibi uzaktan kızı mı bekledin? Bilmiyorum beni rahatsız eden şeyler vardı. Kitap eğlenceli diyorum ama eğer karakterin sürekli düşüncelerini okumayı sevmiyorum hiç katlanamıyorum diyorsanız sizi sıkabilir başları belki sürekli Olive'in düşüncelerini okuyoruz çünkü sonları dışında bence eğlenceli bir kitaptı yazardan okuduğum 2.kitap bir daha okumayı düşünmüyorum öyle bir itti beni nedeni halen anlayamadım
2025 30. kitabı
Romcom okumayı severim. Benim için bir eh işte kategorisi, bir gerçekten güzel kategorisi ve de çok kötüydü abi ya kategorisi vardır. Bu kitap eh işteydi. Açıkçası beklentim yüksekti çünkü herkes okumam gerektiğini söylemişti ama güzel vakit geçirmem dışında çok da beğendiğim söylenilemezdi. Ki gerçekten güzel potansiyelli bir kurgusu vardı. Bu kullanılamamış bence. Ama yazar böyle tercih etmiş, ne diyebilirim ki?
Aşk Hipotezi
2023 8. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2023 14:10
4/5 8/10 adam carlsen'a aşık oldum sanırım. gerçi okuyan kim aşık olmaz ki? kitabı çok sevdim, gerçekten çok fazla sevdim. normalde bie kitabı en az 5-6 günde bitirirdim ama bunu 3 günde falan bitirdim. buradan bile ne kadar sevdiğim anlaşılıyor aslında. kitap, doktora yapma konusunda kararsız olan Olive'in görüşme için gittiği Stanford'da, tuvalette kim olduğunu bilmediği bir adamla karşılaşmasıyla başlıyor. ardından, 2 sene sonra arkadaşı Anh'ın iyiliği için koridorda ilk gördüğü kişi olan, öğrenciler arasında "Meşhur Pislik" olarak anılan Dr. Adam Carlsen'ı öpmesi sonucunda ikisi arasında yaşananları okuyoruz. her sayfası çok heyecanlıydı, bir sonraki sayfada ne olacağını merak ettiriyordu. bunun en büyük sebebi de Adam tabii ki de. okurken Olive'le ne kadar benzediğimizi fark ettim. özgüvensizliğimiz, yalnız hissetmemiz verdiğimiz kararlar gibi. ve bu da kitabı bu kadar beğenmemde etkili oldu sanırım. ayrıca Adam kesinlikle en sevdiğim erkek karakterlerin arasına girdi. burda yarım saat onu övebilirim ama üşeniyorum. eğer sizi iyi hissettirecek, kafanızı dağıtacak bir romantik istiyorsanız kesinlikle okumalısınız. ve de aşık olmak istiyorsanız tabi.
2023 Okuma Raporları
mal kız
2025 12. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2025 19:26
sonu çok tahmin edilebilirdi sadece kızı bu kadar aptal yazmak zorunda mıydınız tahammülümü tüketti aralarındaki duyguyu biraz daha gerçekçi görmek isterdim içime sinmeyen bi şeyler var
Aşk Hipotezi.
2023 41. kitabı
Sosyal medyada sık sık karşılaştığım bir kitaptı. Pek çok kişi de önerince, arkadaşımdan ödünç aldım ve sonunda okudum. Fena değildi, bence oldukça şirin bir kitaptı. Okurken sıkılmadım diyebilirim, yalnızca tıbbi terimlerin geçtiği yerlerde "bundan bize ne?" demedim değil. Ama olsun, okunulabilir, bir şans verilebilir bence. Aşk Hipotezi Ali Hazelwood
2023 Okuma Raporları
2023 2. kitabı
Merhabalar!! Sonunda aldığım ve geldiği gün okuyup bitirdiğim ve bayıldığım bir kitaptan söz edicem biraz spoiler vermeden. Olive, Stanford üniversitesinde bir doktora öğrencisidir. En yakın arkadaşı anh’ın ve eski sevgilisi olan ama pek de ilgi duymadığı jeremy’nin arasında bir çekim vardır fakat anh Olive’in incinmemesi için adım atamamaktadır. Olive de arkadaşını rahatlatmak için başkasıyla görüştüğünü söyler ama arkadaşını bir türlü ikna edemez. Bir gün anh’nin gördüğü bir anda karşısına çıkan ilk erkeği yani meşhur pislik Dr. Adam Carlsen’ı öper. Sonrasında ise ‘ikisinin çıkarlarını sağlayan bitiş tarihli sahte sevgililik’leri başlar. Ben gerçekten çok beğendim gereksiz hiç olay yoktu bence gayet hızlı ve akıcıydı. Sadece bir türlü açılamamaları beni biraz sinir etti. Neyse. Adam’ın olive’e herkesten farklı davranması… Olive’in Adam hakkında daha çok şey bilmek istemesi…. Beni bitiren ayrıntılardan sadece ikisi, o kadar çok var ki. Okurken bayılmamak için zor durdum. Aralarındaki çekim ve birbirlerine olan yaklaşımları çok hoşuma gitti. Yan karakterleri de ayrı sevdim hepsi çok tatlıydı. Malcolm ve Holden favorilerimdi Bence kesinlikle bir şans verin

Ali HazelwoodYazar · 7 kitap
Ali Hazelwood aslen İtalyalı, Japonya ve Almanya'da yaşadı ve doktora yapmak için ABD'ye taşındı. Nörobilimde bir profesör oldu. New York Times En Çok Satan Yazarı.