2017 19. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2017 22:53
Zülfü Livaneli yine konuşturmuş kalemini. Okurken göz yaşlarımı tutamadım içimi bir huzursuzluk kapladı. Ortadoğu da yaşananlar, işid, Suriyeliler, Ezidilerin yaşadıkları ve bunların gerçek olması insanın içini acıtıyor. Ezidi kadınlarının çektiği acılar tarif edilemez. Keşke hiç din diye bir şey olmasaydı dedirtiyor insana. Nergis'in son sözleri hala kulaklarımda ''ben bir insandım''. Okumanızı tavsiye ederim.
HuzursuzlukZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2017117,8bin okunma
Kitabı bende okuyorum da sorun dinin olup olmaması değil bence sorun insanların insan gibi yaşayamaması. İnsan insan gibi yaşadığı sürece din, milliyetçilik, aşk, merhamet, sevgi gibi kavramlar gerçekten yaşamaya başlar.
Ayşe Başak Gürel
Dinler din olmaktan çıktı artık. Yahudiler kendilerinden olmayan ölsün diyor, Hristiyanlar sömürgeci, Müslümanlar kendi arasında anlaşamıyor, birbirlerini kesiyorlar. Ana dili Arapça olan ülkelerde bile Kuran ayetleri kendi çıkarlarına göre yorumlanıyor ya da gercekten de yorumladıkları gibi. Müslüman olmayan kadına tecavüz edilebilir diye bir ayet olabilir mi? Böyle ayet var diye ana dili arapça olanlar söylüyor maalesef.