Puan vermedi·256 syf.····Okunma: 27 Ocak 2022 22:17 Şükrü Erbaş’ın daha çok doksanlarda yazdığı yazılarından oluşuyor. 3 bölümden oluşmuş; Bir Gün Ölümden Önce, İnsanın Acısını İnsan Alır ve Gülün Sesi Gül Kokar. Özellikle son bölümdeki yazılarında şiire, şairliğe bakış açısı, fikirleri ve eleştirilerine ağırlık verilmiş. Şiirlerinden aşina olduğum, sık sık kullandığı kalıpları düz yazılarını okurken de görmek hoşuma gitti. Bu elbette beklendik bir durum.
Bazen öylesine, bir yerlerden rastlayıp da okuduğunuz ve sonrasında hoşunuza giden bir şiir sizi bambaşka yerlere götürebilir. Bu rüzgara gönüllü kapılıp, sadece o şiiri değil, şairi de, şairin yaşamını da, şairin diğer şiirlerini de, hatta diğer türden eserlerini de okuduğunuzda ve tüm bunlardan elde edilen bilgilerin parçalarını birer birer birleştirdiğinizde, eserle ilgili daha derin bir bilgi edindiğiniz gibi aynı zamanda daha derinden de bir estetik zevk duyarsınız. Bu zevki tatmak isteyenler için okunulası bir eser. Fakat Şükrü Erbaş hakkında henüz hiçbir fikri olmayan, herhangi bir şiirini, eserini okumamış, zihninde henüz bir şeyler canlanmamış kişiler için başlangıcı buradan yapmak sıkıcı olabilir.