Puan vermedi·176 syf.····Okunma: 28 Ocak 2022 18:07 5. sınıfa devam eden oğlumun tatil okuması için seçtiğimiz kitaplardan birinin paylaşımı ile geldim. Genç grubu kitaplardan olan bu kitabı ben de zevkle okudum.
Korkusuzlar Takımı. Onların adı iki yüz yıl önce yazılan bir mektup ile belirlenmiştir...
Şimdilik iki kitaptan oluşan serinin ilk kitabı. Biter bitmez merak içerisinde ikinci kitabına başladığımı itiraf etmeliyim. Kahramanlarımız yeni macera için bir yıl bekliyorlar ama sabırsız okurlar bekleniyor.
Sabri yaz tatilini geçirmek için Ankara'dan memleketlerine gider. Orada akrabaları ile biraraya gelirler. Babası ile dedesinin bir konuşmasına şahit olur. O konuşmada öğrendikleri ile bir maceraya atılmayı planlar. Kuzenleri ve sonrasında da köyden iki çocuğun katılımı ile okurken merak, heyecan duyduğunuz bir macera yaşarlar.
Köylerinde 204 yıl önce yaşamış olan Hamdi Çavuş zamanında bur hazine bulmuş, o günün şartları, insanları ve eşkıya korkusu ile bu hazineye hiç dokunmadan bir yere saklamış. Hazinenin yerini çizdiği haritayı ise dört parçaya ayırıp her birimin yanına birer mektup ekleyerek köyün çeşitli yerlerine saklanmıştır. Bu ipuçları ile kahramanlarımızın macera ile geçen günlerini okurken onlarla birlikte yardımlaşma, paylaşma, dostluk, verilen sözde durma, dürüstlük, doğruluk, emanete ihanet etmeme, yaşlılara, doğaya saygı gibi pek çok güzel değeri de okuyoruz.
Hamdi Çavuş'un harita parçaları ve hazinenin yanında çıkan 5 mektubu ise gençlere hayata dair çok güzel mesajlar veriyor.
Veee macera bitmiyir. Hamdi Çavuş'un son bulunan mektubu bizim Korkusuzlar Takımı"mi yeni bir maceraya davet ediyor...
Ben okudum beğendim. Sizler, de çocuklarınızka, öğrencilerinizle okuyabilirsiniz