2022 10. kitabı
Tembellik Hakkı & Paul Lafargue + Şu önünüzdeki birkaç yıl bu hakkı kullanabilir miyim? Kitap bittiğinde istifa edesim, bunca yıl çalıştırıldığım için çalıştığım kurumları mahkemeye veresim, geçip giden zamanlarımın ardından salya sümük ağlayasım geldi Şimdi biraz ciddiyet lütfen. Lafargur, aslen Küba doğumlu Fransız Marksist bir yazar, gazetecidir. Savunduğu görüşlerin farklılığı yanı sıra bunları haklı kılacak argümanları ile akıl bulandırmıyor aksine usun kendine gelmesini sağlıyor. Felaket bir dogma olarak gördüğü kapitalist sistemin dayattığı çalışmayı zorunlu, haklı kılan ne varsa sille tokat dalıyor. Çalışmanın kutlanmasına, hadi oradan diyerek zamanımıza değin gelen çalışma koşullarının insanı nasıl modern köleliğe getirdiğine ışık tutuyor. Aşırı üretim ile meydana gelen sonuçları aklı olan insana çocuğa anlatır gibi anlatıyor. Peki ya yeni besteye yeni güfte dediği sistem için odun kafalılara ne diyor dersiniz? Lessing'in şu sözü ile noktayı koyayım; Tembellik edelim her konuda; sevmek, içki içmek, bir de tembellik etmek hariç... + #kitap #kitaptavsiyesi #kitaptavsiyeleri #kitapönerisi #kitapönerileri #tembellikhakkı #paullafargue #selyayincilik #book #bookstagramturkey #booklover #bookstagram #okudumbitti
Tembellik HakkıPaul Lafargue · Sel Yayıncılık · 201913,3bin okunma