·511 syf.····Okunma: 15 Ocak 2022 03:19 Ocak ayının ilk kitabıyla karşınızdayım. Bu yıl da geçen yıl ki gibi yeni yılda kışa uygun bir kitap ile giriş yapmayı tercih ettim.
Bildiğiniz üzere arkadaşlarımız ile birlikte Kristin Hannah grubumuz vardı. Arkadaşlarım bütün kitaplarını okuyup bitirdi. Benim ise okumadığım son beş kitabı kalmıştı. Bu yıl onları da bitirmek niyetiyle @okuyan_hemdemler_kulubu #heraybirkristinhannahokuyoruz grubunu kurduk. Böylece okuyacağım Hannah kitabım dörde düşmüş oldu.
Siz de bizimle birlikte Kristin Hannah kitaplarını okumak isterseniz iletişime geçebilirsiniz.
Meredith ve Nina orta yaşlarında olan iki kız kardeştir. Çocukluklarından bu yana anneleri Anya tarafından hiç sevilmediklerini düşünürler. Annelerine dair hatırladıkları tek şey ise masal anlatışıdır. Onun dışında hep soğuk bir kadın olmuştur Anya. Annelerinin açığını hep babaları kapatmıştır. Çocuklarına ve Anya’ya karşı hep şefkatli sıcak bir adam olmuştur.
Günün birinde babaları büyük bir rahatsızlık geçirir ve durumu hiçte iyi değildir.
Anya’dan son bir isteği vardır. Köylü Kız ve Prens masalını kızlarına sonuna kadar anlatmak.
Bu masal ile birlikte 2. Dünya Savaşı’na, Leningrad’a misafir oluyoruz.
Anya’nın hayatını derinden sarsan bu hikayede kızları ile arasında oluşan buzların nedenini öğrenebilecek miyiz peki?
Başlarda kitabın içine tam olarak giremedim, olaylar arasında kopukluk yaşıyormuş gibi hissettim ama Anya masalına başladığı zaman kitapta su gibi akmaya başladı. Bir yandan tarihi bir olaya şahit oluyorken bir yandan da ailenin değerini birlikte olmanın güzelliğini hissediyorsunuz. Sonu ise bir şok etkisi yaratacak türdendi.
Çok severek okuduğum bir kitap oldu sizlere de tavsiye ederim.
#alıntı
Sırlar içinde sırlar. Bu yolculukta keşfedecekleri şey bu muydu? Annelerinin şu iç içe geçen değerli Rus bebeklerinden biri gibi olduğu muydu ve eğer bu doğruysa, onlar gerçekten en dipte saklanan bebeği görebilecekler miydi?
Annelerin hiçbiri birbirine bakamıyor; kendi acısının başka bir kadının gözlerine yansıdığını görmek çok fazla acı veriyor.