···Okunma: 26 Ocak 2022 23:38 Çok fazla spoiler var !!
Aşk-ı Memnu..
Hapimizin beynini kirleten medyamız , dizi sektörümüz.. çok çok üzücü.
Halid Ziya Uşaklıgilden okuduğum ikinci kitap ilki Mai ve siyahtı . Lisede sınav için okumuştum. Şimdi de Aşk-Memnu . Aslında yazardan okuduğum ilk roman diyebilirim ilkini okumak için okumuşum galiba hiç bir şey hatırlamıyorum
#tatkaçıran
Roman ziyagil yalısında geçer. Baba Adnan Ziyagil Melih bey takımının gözde bekarı Bihter ile evlenmek ister. (Kızından bir kaç yaş büyüktür )
Bihter ; annesine öfkeli, annesi ile sürekli çatışan ve güç gösterisini seven bir kişi. inat için , itibar, şöhret, para için yapılan bir evlilikte eşi Adnanı , eşinin yeğeni Behlül ile aldatır. Bihter sevmek ister , sevmek için bir arayıştadır. Bence Adnan ile evlenmesinin sebebi ; babasını küçük yaşta kaybettiği için, onu babasını sever gibi sevdi. Aşık olmak , birisine kalbini vermek istiyordu.
Tabi ki herkese sulanan Behlül, imkansızı seven, aşk adamı, kaçamakların adamı Behlül Bihterin aklını çeler ve Arayış içinde olan Bihter ile yasak aşkları başlar ️
Sonra birde minimini Nihalimiz var . Babası ile Bihter evlenene kadar çocuk olan , Bihter yalıya geldikten sonra genç kız mertebesine yükselen( mertebesi diyorum çünkü Nihal bu durumdan pek hoşnut olur) cici kızımız. Şaka ile başlayan Behlül -Nihal evliliği , Behlülün Bihter ile aralarındaki işişkiyi saklamasının en iyi yollarından biri olarak anlatılır. Nihal inanır Behlüle, Behlül ne kadar Nihale gerçekten aşık oldun dese de pek inanamadım ben çünkü behlül imkansız aşk adamı yani elinde olanı değil olmayana aşık ️
Güzel okunası bir kitap , akıcı sıkılmadan okudum.
Sizlerin de karakterler hakkındaki yorumunu merak ediyorum .