Şebnem...
2022 5. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2022 23:40
Ayfer TUNÇ/Yeşil Peri Gecesi Güzelliğini zehirli bir sermaye olarak kullanan genç bir kadının hayattan öç almak için soyunmasıyla başlayan bir düşüş hikâyesidir Yeşil Peri Gecesi. Modern toplumun ikiyüzlülüğüne, geleneklerin, alışkanlıkların zorbalığına direnen, “farkına varmış” ve bu nedenle acı çeken bir kadının, annesiyle hesaplaşamayan bir kız çocuğunun, okuyanı rahatsız eden ve belki de bu nedenle elinizden bırakamayacağınız öyküsü. Cumhuriyet elitlerinin düşkün kuşakları ile orta sınıfın can çekişen tutunamayanlarının karşılaştığı trajik bir karnavala dönüşen kapak kızının romanı, toplumun ve bireyin ruh haritasını en ince ayrıntısına kadar resmeden Ayfer Tunç’un güçlü anlatımıyla Türkiye’nin çürüyen yüzüne de ayna tutmaktadır. Bölümlere bölerek altını çize çize sindire sindire okuduğum kitabım.. kapak kızından sonra Şebnem karakterini daha iyi anlamamızı yokuş aşağı giden sarsıcı hayatını akıcı bir dille yüzümüze vura vura karakter tahlilleri en iyi sekilde analiz edilerek anlatılmış. ,Dolu dolu bir kitap Ayfer Tunç un kalemine hayranım..Ağlamak , gülmek,korkmak ve hepsini yaşamak... Alıntı: ️Hepimizin birbirimizden daha riyakar ve çakal olduğumuz ,hepimizin koynumuzda birer çıkar ajandası gezdirdiğimiz, hepimizin diğerimizden gizli planlarla, kritik bilgiler yaşadığımız kesindi. Mağduriyetin ,masumiyetin , doğruluğun, açık yürekliliğin, dürüstlüğün ve buna benzer pek çok şeyin paslandığı ,pastan işlemez hale geldiği andaydık .Burada değerler erimişti. Defalarca eriyip sonunda yok olmuştu. ️Nedense yaşamak istiyoruz yenilen pehlivanlar güreşe doymuyoruz hayat canımızı okudukça yaşamakta daha beter ısrar ediyoruz. Köpeğin köpeği ısırmadığı, al gülüm ver gülüm ülkesindeydik. ️Matematik öğretmeni olduğunu vurguluyor ikide bir bana ne teyzeciğim astronot olsan ne yazar! ️Annemden bana geçen güzellik lanetli miydi virüsle müydü güzelliğim niye beni kemiriyor hayatım niye girip çıkan adamlarla delik deşik oldu. ️Birbirinden farklı olmasına rağmen neden bu kadar acıklıydı hepimizin hikayesi?
Yeşil Peri GecesiAyfer Tunç · Can Yayınları · 201611,7bin okunma