Puan vermedi·481 syf.····Okunma: 19 Ocak 2022 12:45 Kitabın ana karakteri olan Maya'nın kitabı uçakta yazması, benim eleştirisini uçakta yazmam güzel bir tesadüf oldu, her ne kadar koşullar farklı olsa da :) Kitap inanılmaz akıcı hep bir sonraki sayfayı merak ediyorsunuz, elinizden bırakmak istemiyorsunuz. Sırlar, gizemler, aşklar, kavuşamayanlar, bekleyişler, ayrımcılıklar, sevgiler, sevgiden mahrum olanlar, farklı yaşantılar, karanlıklar, gözyaşları..
Maya' ya her açıdan hayran kaldım. Bu ülkede kadın olmak zor fakat dul bir kadın olmak çok daha zor. Kitabın sonuna kadar hiçbir zaman çizgisinden ödün vermedi. Yanlış olana yanlış demenin çoğu zaman ağır bedelleri olur ama Maya hep doğru olanı tercih etti.
Ben tarih boyunca yazılan her olayın yazıldığından ibaret olduğunu düşünmüyorum. Mutlaka altında daha çok acı bir sürü olay daha vardır buna eminim. Yazılanlardan iyi kötü haberimiz oluyor da yazılmayan olanlar, yaşanan o acılar nasıl geçecek tarihe bilmiyorum.
Hayatımızın her alanında cinsiyetimizden, dinimizden, ırkımızdan, tercihlerimizden, seçimlerimizden, görünüşümüzden dolayı yargılanacağız. Bu konuda ne kadar umutlu olsam da her geçen gün daha çok azalıyor umudum.
Tekrar Livaneli' ye gelecek olursak, her okuduğumda tekrar tekrar mest oluyorum. Her konuya değinmesi onu inanılmaz realist kılıyor. Kalemine sağlık:) Keyifli okumalar dilerim..