·320 syf.····Okunma: 31 Ocak 2022 22:15 Beklediğimden çok farklı bulduğum bir kitabın yorumuyla geldim ️ Yazar çok güzel bir şey yakalamış, kitabın ilk bölümleri aşırı bağlıyor sizi ve başlardaki gizemin nerelere varacağını deli gibi merak ediyorsunuz Şimdi kitabı bitirdim ama o nasıl bir sondu ki öyle? Acilen 2. Kitabın çıkması lazım Sonunda, okuyan arkadaşların beğendiği kadar varmış dedim.
Konudan biraz bahsedeyim: Yağmur; üvey annesi ve iki üvey kardeşi tarafından ezilen, arkadaşlarına bağlı ama sırları olan bir lise son sınıf öğrencisidir. Bir gün arkadaşının ısrarıyla meşhur olmuş bir bloga bakmaya karar verir. Öyle ki bu blogun açılış amacı; bir gencin görür görmez aşık olduğu ve Buz lakabını taktığı fakat kaybettiği kızı bulmaktır. 365 gün boyunca her gün tek bir msj yayınlayacak ve 365 günün sonunda da blogu silecektir. Yağmur bu blogda kendi resmini gördüğünde ise hayatının bu denli değişeceğini asla tahmin edemezdi.
Yeni tanıştığı Umut adındaki çocuk sayesinde kendini yeniden keşfetmeye başlamakla birlikte Umut’a da yavaş yavaş güvenmeye başlamıştır. Fakat Umut’un da sakladığı bir şeyler vardır. Kısa süre sonra isimsiz gönderilen matruşkalar almaya başlayan Yağmur, içlerindeki notlar ile tehdit edildiğini düşünür. Umut ise her şeyi halledeceğini iddia ederek Yağmur’u sakinleştirir. Fakat iş artık öyle bir boyuta gelmiştir ki Yağmur’un hayatı tamamen değişmiş ve tüm doğru bildiklerini sorgular hale gelmiştir. Peki Umut gerçekte kimdir? Sakladıkları nelerdir? Doğru kişilere mi güveniyor? Kim tarafından ve neden tehdit ediliyor? Bunları ve çok daha fazlasını okuyup öğreniyoruz
Kitapta ayrıca Yağmur’un üvey ailesi ve okulda yaşadığı da bir çok şey var. Bir de kötü bir karakterimiz var ki onun gerçek akibetini aşırı merak ediyorum. Gizemin bi kısmını bu kitapta çözdük fakat asıl kısım gelecek kitapta çözülecek gibi duruyor