Erkek paspas gibi gördüğü kadının ilk buluşmalarda
yemeğin parasını ödemesine izin verir ama hayallerin kadın için böyle bir şey düşünemez. Japonya’da ilginç bir özdeyiş vardır, akıllı kartal pençelerini göstermez diye. Amerikalı kadınlar Japon kadınları uysal olarak nitelendirirler, çünkü onlar erkeklere boyunlarını eğer ve arkalarından yürürler. Ama Japon erkekleri tipik olarak
maaşlarını evlerine getirir ve karılarına verirler. Japon evlerinde cüzdanın fermuarının kontrolü kadındadır ve paranın nasıl harcanacağına kadın karar verir.
Şimdi bir Japon kadının sokakta niçin kocasının arkasından yürüdüğünün gerçek sebebini ortaya çıkardık. Kadını
aslında yavaşlatan derin, ağırlaşmış olan cepleridir. Zavallı kadın erkeğe ancak yetişebilmektedir. Bir erkeğin kendisini “haklı” hissetmek istemesinin yanı
sıra yapılan şeylerin “onun fikri” olmasına da ihtiyacı vardır. O yüzden hatırlayın, her şey her zaman onun fikri. Onun fikri
olmasa bile onu onun fikri olduğu konusunda ikna edin. Erkeğin toplum karşısında “yüzünü korumaya” ihtiyacı vardır.
Gerçekten çok gerekli ise onun yapmış olduğu ve sizi rahatsız eden konuyu gündeme getirmek için yalnız kalmayı bekleyin. Konuyu herkesin önünde değil özel olarak konuşun. Eğer önemsiz, saçma bir şeyse bırakın bütün krediyi o alsın. Kimin umurunda? Aptal Tilki daha iyisini bilir. Özellikle kazanmaktan hiçbir fayda görmeyeceğini bildiği gereksiz bir konu yüzünden
asla bir kavga çıkarmaz. Aptal Tilki’nin ölçülü bir gücü vardır. Kendi gücünde durur ama hadım etmeye kalkmaz. “Uyumluluk
biliminden” faydalanır. Gücünden ödün veriyormuş gibi gözükür ama aslında bu süreç içinde gücünü artırır.