Uzun zamandır kitap yorumu yapmamışım. Bazen hayat o kadar hızlı akıyor ki onun esintisiyle savrulmak esintiye direnip farklı şeyler yapmaya çalışmaktan çok ama çok kolay geliyor. Öyle bir dönem geçmiş işte.
Kelebek Zihinli Çocuk @gençtimaş ‘tan çıkan ve okumakta geç kaldığım için hayıflandığım kitaplardan biri. Bu tarz kitapların sadece çocuklara değil büyüklere, öğretmenlere, toplumun her kesimine tavsiye edebilirim. Farklı yanlarımızı görmeden farkındalık kazanmamız çok zor çünkü.
Jamie anormal olduğunu düşünen ve normal olmak isteyen bir çocuk. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu onu zaman zaman istemediği, zor durumlara düşürebiliyor.Anne ve babası ayrıldığı için annesiyle kalıyor ve annesi yakın gelecekte Amerika’ya taşınmayı planlıyor. Jamie Amerika’da “normalleşebileceğini” düşünüyor. Ancak istemeden yaptığı eylemler onun okuldan atılmasına neden oluyor ve annesi Jamie’nin babası ile kalmasına karar veriyor.
Elin ise mükemmel olmak isteyen ve böylece ailesini bir arada tutabileceğine inanan bir çocuk.
Elin ile Jamie’nin yolları anne ve babaları sayesinde kesişiyor. İkisi de birbirinin tamamen zıt karakterlere sahip olan bu iki çocuk hayatlarını sürpriz sonlu bir maceraya dönüştürüyorlar.
Kitabı 6. sınıftan itibaren tüm çocuklara ve yetişkinlere tavsiye edebilirim. Özellikle öğretmenlik mesleğini yapan meslektaşlarıma bir bakın derim.
Keyifli okumalar!