2022 5. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2022 09:59
Şükran Yiğit ile üyesi olduğum @yazariylakonusanlar sayesinde tanışmış oldum.ama ne güzel bir tanışma oldu .kitabı ilk sayfasından son sayfasına kadar kalbim mest olarak okudum. Kitaptaki karakterler ,yerler,dönem,müzikler bizi okurken öyle bir sarıp sarmalıyor ki ,kitabı bitirince kafamın içerisinde müzikler ,kendime arkadaş edindiğim filiz ve enerjisine hayran kaldığım bir Mine abla kaldı. Türkiye’nin 80li yani ülkede açılan o kocaman yaralı yıllardan ,Berlin / Kreuzberg ‘e uzanan bir büyüme ,değişme , dönüşme hikayesi okudum. 14 yaşında Anlatya’nın Şarampol Mahallesinde büyüyen Filiz ,bizi Antalya’nın derme çatma mahallesinde sokakları gezdirip Kreuzberg’e o soguk, nemli ne yaparsa yapsın içini ısıtamayan şehre götürüyor .. Filiz’in basından geceler , hissettikleri hepımızın kendini en az bir defa bulabileceği,Mine Abla gibi bir kişi de keşke bizim hayatımızda olsa diyeceğimiz ,karakterlerin bütün duygularını bize geçiren bir hikayeydi. hayat,şartlar ,ınsanlar ne değişirse değişşin insanın dönecegı yer yine kendisi oluyormuş. Ama ne bulduğumuz kişi eski biz ,ne de döndüğümüz yer eski yer.
Burası Radyo ŞarampolŞükran Yiğit · İletişim Yayınları · 20201,264 okunma