2022 6. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2022 02:21
kitabı övmeye hangi cümle ile başlasam diye düşündüm .Çünkü Ünlüönen ,Kıymetli Şeylerin Tanzimi ile bize aile kavramını her yönüyle öyle bir anlatıvermiş ki bazı satırları okuduktan sonra insanın : “vay canına nasıl da bu kadar iyi gözlemleyebilmiş,her eve görünmez olarak girip bir köşeden seyretmiş olan biteni “ diyesi geliyor. Aile nedir,kimlerdir ,fertleri ne yapar ve zamanla birbirlerini nasıl tüketir diye okurken aslında yazılanların ne kadar da gerçek olduğunu düşünüp durdum. Bir defa şöyle bir şey var ki ;üslubu çok farklı,okurken hem güldürüyor hem de parantez içine yazdıklarıyla iç ses olmuş gibi.okuması çok kolay ama okuduklarımızı hazmetmesi biraz zor bir kitap olmuş ️ Sanırım bu kitaptan sonra ; balkonda ışıklarını açmış yemek yiyen ,kahkahalarına çatal bıçak sesi karışan aileler hakkında hemen “mutlu aile “etiketini hazırlamayacağım … @sezen.unluonen ‘in kalemine sağlık…’aile’ kelimesinin tanımını şimdiye kadar en iyi kendisinden okudum diyebilirim .işte o tanım da şu : *Aile , sevgi üretmek için bir araya gelmiş insanların durmadan hayal kırıklığı,fedakârlık,başa kalkış ve öğle,ve ev işi ürettiği yerdir.Bir süre sonra her şey o koltukların yenı ve temiz olsun,akşamları r masaya üç kap yemek konsun dıye yapılıyordu gibi görünür.Her şeye ,bir birine söyleyecek sözü olmayan insanlar beraber televizyondan söylenenleri dinlesinler diye katlanılır.
Kıymetli Şeylerin TanzimiSezen Ünlüönen · İletişim Yayıncılık · 2017718 okunma