2022 12. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2022 15:04
Çok farklı bir kitap. İnsanda olumsuz etkiler bıraktığı kadar olumlu düşüncelere de vesile oluyor. Bende olumsuz kısmı biraz fazla oldu. Yasaklar her zaman ilgi çekici olmuştur. Bu kitabın bu kadar çok okunma sebeplerinden birisi de yazıldığı dönemde yasaklanmış olması bence. Herkes merak ediyor ne yazdı da yasaklandı acaba diye. O yüzden yıllardır okunuyor, hakkında bu kadar konuşuluyor. Yazarın tek kitabı. Araştırdığımda yazarın kişiliğinin de biraz tuhaf olduğunu gördüm. Kitabı okuduğumda da otobiyografik kısımlarının çok fazla olabileceğini düşündüm. Bir ergenin okuldan kovulup evine gitmek istediği birkaç günlük süreci anlatıyor kitap. Sonuna doğru çocuk şizofren mi acaba diye düşünmeden edemedim. Yaşadığı içsel çatışmalar, karşı çıktığı durumlar güzel yansıtılmış. Alt metinlerle yazar eleştirisini güzel yapmış. Ve gerçekten o yaşlarda bir çocuk dilinden yazmayı başarmış. Yazarın sesi duyulmuyor metinde. Ancak mutlaka okunması gereken bir kitap diyemeyeceğim. Bitirdiğimde “Eee noldu şimdi?” sorusu oluştu zihnimde.
Çavdar Tarlasında ÇocuklarJ. D. Salinger · Yapı Kredi Yayınları · 202171,2bin okunma