Ara ara şeytanın kulağınıza fısıldadığı şeyleri işittiğiniz oldu mu hiç? Peki bir gün bu fısıltıların sahibini bir insan gibi karşınızda görseniz ne yaparsınız?
Şeytana Uyanlar bize kendi zaaflarımızın, kendi hırslarımızın, içimizde elde edemediklerimize karşı büyüttüğümüz isyanın aslında şeytandan daha tehlikeli olduğunu anlatıyor. Esasen de hep öyle okumadık mı? Hz. Adem ve Hz.Havva'dan bu yana... O sadece fısıldar, akılları çeler, içimizdeki zaafları körükleyip murat ettiğini yaptırır ve sonra da "Ben bir şey yapmadım ki, sen bunu kendi iradenle yaptın." der çekilir kenara.
İşte bu eserde de şeytan, karakterlerimizi tek bir zaaftan yakalıyor: Güzeller güzeli Emel... O kadar güzel ki ona bir bakan, başka kadınları sadece bir taklit, bir müsvedde sayıyor. Şeytan Emel'e giden yolun zenginlikten geçtiğini kulaklara fısıldayınca olan oluyor. Adam öldürüp onun yerine geçen mi istersiniz, annesinin mücevherlerini çalıp satan mı istersiniz, rüşvet yiyen mi istersiniz? Sonunda şeytanın tek bir sesi yankılanıyor semalarda: "Kah! Kah! Kah!"
Peyami Safa eserleri edebi eserler olduğundan ve bolca iç konuşmalara yer verdiğinden kimi okura biraz ağır gelir. Lakin Server Bedi mahlası ile yazdığı eserlerin kimi yeşilçamvari, kimi fazlasıyla eğlenceli, kimi de polisiyevaridir. Bu yüzden Peyami Safa kalemiyle tanışmak isteyenler bu eserleri okuyarak başlayabilirler.
Şiddetle tavsiyemdir. Biz şahsen BURCU ile okurken çok eğlendik.
#kitap #instagood #love #instalike #bestoftheday #instagram #look #amazing #explore #bookstagram #book #booklover #books #bookworm #keşfet #words #comment #reading #story #bookphotography #bookshelf #serverbedi #kitaptavsiyesi #okurrehberi