2022 3. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2022 14:53
Halil Cibran’a bu kitabıyla başlamak kalemine âşık olma sebebim olabilir. Okumaktan zevk aldığım, her bir satırında apayrı duygu sellerini barındıran Kırık Kanatlar artık başucu kitaplarımın arasında yerini aldı. Cibran’ın kalemi o kadar huzur verici ve aynı zamanda iç karartıcı ki ilk kez böyle bir ustanın eserini neden bu kadar geç okuduğum için kendime çok kızıyorum. Bir başkasının huzur bulduğu satırlar sizin yüreğinizi burkarken, sizin huzur bulduğunuz satırlar başkalarının kalbindeki derin yaralara ayna tutuyor. Kitabımız Selma Karami ve ismini bilmediğimiz bir gencin (çoğunluk bu gencin Halil Cibran’ın kendisi olduğunu düşünüyor -ben de onlardan biriyim-) aşk hikâyesini barındırıyor. Hikâye ne kadar klasik bir kavuşamayan âşıklar hikâyesi olsa da yazıldığı dönemi içinde barındırarak okuyup incelediğinizde o yıllarda Arap kültüründeki kadının yeri ve kafeslenişine, din adamlarının yozlaşmalarına ve bu durumun halk üzerindeki derin etkilerine de ışık tutuyor. Kırık Kanatlar aynı zamanda Arap dilindeki ilk eserlerden biri olma özelliğini de taşıyor. Eğer bir gün Cibran’ın kalemine fırsat vermek isterseniz Kırık Kanatlar eseriyle başlayabilirsiniz. Hepinize iyi okumalar dilerim.
Kırık KanatlarHalil Cibran · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202512,4bin okunma