Tarık Tufan'a karşı uzun zamandır içimde bir önyargı besliyordum. Şiir dinlerken onun şiirlerine denk geldiğimde bile ayrı bir bakış açısıyla dinliyordum. İtiraf edeyim bu dinleyişlerimin arasında hayranı olduğum bir şiir keşfettim ve o şiir benim içimde birçok duyguyu canlandırıp önyargımı biraz olsun kırdı. "Yalnız Hüznü Vardır Kalbi Olanın" Tarık Tufan'ın kaleminden dökülen en güzel kelimeler bu şiirde toplanmış gibi. Sırf bu şiire rastlamak ve önyargımı kırmak için bu kitabı okumaya başladım. Kitabın başındaki ilk iki yazı hoşuma gidince önyargım kırılacak sandım fakat maalesef olmadı. Kitapta bolca tanımlamalar ve bu tanımlamaların getirdiği betimlemeleri var. Açıkçası bu betimlemeler okurken beni çokça yordu. Kelimeleri dizerken bu kadar çeşitli kullanmasa daha okunabilir olabilirdi bence.
Ayrıca ne kadar doğru düşünüyorum bilmiyorum ama bana göre Tarık Tufan İslami öğelerle beşeri duyguları mezc etmeye çalışıyor. Bunu yapan bazı şair ve yazarlar var kimisini başarılı olurken kimisi çok boğuk gelir. İki kitabını okuduğum Tarık Tufan benim için ikinci kategoride. İkinci kategoriye örnek verip olayı olumsuz bir yerde bırakmak istemem. Numan Arıman'ın Vera şiiri bence ilk kategoriye uyabilecek en güzel şiirlerden.
Tekrar kitap ve Tarık Tufan'a dönecek olursam; yazara bakış açımdan dolayı kitaplarını satın almak yerine bir arkadaşımdan ödünç aldım. İyi ki ödünç alarak okumuşum zira kitaplığıma bakıp tekrar tekrar okunmaya değecek bir kitap değil benim için.
Şunu fark ettim ki sanırım ben ve Tarık Tufan çok farklı yerlerden bakıyoruz edebiyata ve bu yüzden önyargım aktif bir şekilde devam edecek.
Bahsettiğim en sevdiğim şiirlerin linkini aşağıda paylaşıyorum belki bu güzellikleri keşfetmenize yardımcı olur :)
Tarık Tufan - Yalnız Hüznü Vardır Kalbi Olanın
youtu.be/Nvt6-w0hGQc