2022 12. kitabı
Beş Bennet kızının en büyüğü Elizabeth zeki, eğlenceli ve güçlü fikirlere sahip romanımızın önyargı ayağı. Zengin bir toprak sahibi olan Darcy ise sessiz ve biraz da antisosyal, topluma ilk girdiğinde kendini kimseye sevdiremeyen ve genellikle soğuk olarak algılanan gurur ayağı. İki ana karakterlerin dışında çok fazla isim vardı alışana kadar konuda kopmalar yaşadım Mr. Mrs. Miss.ler havada uçuşuyordu ayrıca sürekli kızlarını evlendirmek için uğraşan tek kriteri zenginlik olan anne bennet karakteri sinir bozucuydu bunların dışında dönemin İngilteresi güzel işlenmiş dili akıcıydı okurken o evin içinde yaşıyan biri gibiydim... Kadına verilen değer evlilik kurumu ve aşk 19.yy gözü ile işlenmiş okunabilir mi derseniz evet ama beklentiniz buram buram kokan bir aşk romanı olmasın -Alıntılar- •| "Şiiri hep aşkın gıdası olarak düşünürdüm.” -Sağlıklı, güçlü, iyi bir aşk için doğru olabilir. Zaten güçlü olan bir şeye her şey iyi gelir. Ama eğer zayıf, cılız bir eğilimse tatlı bir sone açlıktan öldürür onu. •| Aynı kitabı okumadığımıza eminim,aynı duygular ile okumadığımıza da eminim •| Dünyayı tanıdıkça hoşnutsuzluğum daha da artıyor •| Hayatını birlikte geçireceğin kişinin kusurlarını ne kadar az bilirsen o kadar iyidir.
Gurur ve ÖnyargıJane Austen · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202598bin okunma