2022 17. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2022 03:58
Ölü fare ve Bethoven 9. Senfoni bir kişinin dönüm noktası olabilir mi? Onun oldu otuz altı yıl boyunca hiçbir şeyi sorgulamadan yaşayan bir kadın o. Bir sabah uyanır ve kiler olarak kullandığı dolabı açar dolabın içi karanlık olduğundan eliyle kahve makenisini aramaya çalışan kahramanımızın eline ıslak bir şey temas eder ve ani bir reflex ile elini geri çeker sonra bir cesaret tekrar ellemeye koyulur ve o ıslak şeyi tutup getirir. Tiksintiyle baktığı şey bir faredir. Bir an ne yapacağını düşünür daha sonra çığlıkla atar elindeki fareyi. Elindeki deriyi kaldıra kaldıra elini yıkar ve aynaya bakar işte tüm sorgulama burada başlar. Otuz altı yıldır eylemsiz olan kadın tüm hayatını gözden geçiriyor her şeyden tiksindiğini, bıktığını ve mutsuz olduğunu anlıyor. Bethoven 9.senfoniyi son kez duyması da cesaret veriyor ve artık "eylemsiz" olmak istemediğine karar veriyor. Karakterin kendisi ile girdiği bu içsel savaş sizi de düşündürecek. Payınıza düșeni alacağınıza ve sizi eyleme geçireceğine inandığım bir kitap. Sevgi ile kalın Eylemsiz kalmayın. ‍️ #alıntılar ︎ Neden yarını beklemek daha doğru görünürdü? Ertelemek, umut etmeyi sağlardı ama fırsat bu arada kaçar. Bir şeyler yapılabileceği, bir şeyler değiştirilebileceği mucizevi bir fırsatın yüzlerine gülmesini beklerken ölürler ve o zaman tüm fırsatlar sona erer. Fırsatın, varoluşun kendisi olduğunu fark edemedikleri her saniye fırsatı kaçırırlar ve bunun ölümden bir farkı da yoktur. ︎ Gerçeklerin yükü altında ezilmeyi göze alamadığı için, değişimden korktuğu için tekrardan ruhunu yaşama kapadı. @myhopestars moderatörlüğünde okuduğum güzel bir @dkyayinlari eseriydi. 𝑁𝑖𝑙𝑎𝑦 𝑇𝑢̈𝑟𝑘𝑚𝑒𝑛 𝑬𝒚𝒍𝒆𝒎𝒔𝒊𝒛 . @nltrkmen @eylemsizkitap #dağhankülegeçyayınları #dkyayınları#eylemsiz
EylemsizNilay Türkmen · Dağhan Külegeç Yayınları · 202011 okunma