2022 4. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2022 16:05
Steven Erikson’ın yazdığı bilim kurgu kitabı olan Yakınlaşmalar, bende çok iz bırakan bir kitap olmayı başardı. Özellikle yakalayabildiğim göndermeleri, sosyolojik gözlemleri ve ilk temas konusuna farklı yaklaşımı ile çok etkileyici bir kitap oluşturmayı başardığını düşünüyorum Erikson’ın. Bununla birlikte insan doğasının yıkıcılığı üzerine yazılan çoğu eserde olduğu gibi vurucu bir etkisi de var kitabın. Ben aslında kitabı seri değil ama tek kitap olarak biliyordum. Ancak gerek bu kitap özelinde cevabı verilmeyen sorular, Kitabı bitirdikten sonra Youtube üzerinde Erikson’ın bu kitapla ilgili bir söyleşisini izledim. Aklımda kalan bazı detayları aktarmak isterim: Erikson bu kitabın satışlar bakımından “başarısız” olduğunu düşünüyor. Bu yüzden devam kitabı gelmeyecek gibi Erikson’ın en rahat yazdığı kitap, kendi deyimi ile kelimeler “su gibi akmış” Samantha August’u özellikle kadın olarak seçmiş August’u, Atwood ile LeGuin karışımı olarak hayal ediyor Birkaç bir şey daha vardı ama zayıf hafızam yüzünden hatırlayabildiklerim bunlar. Son olarak, çok fazla paylaşmasam da tek bir kitaptan en fazla alıntı yaptığım kitap olabilir Yakınlaşmalar. Bu da bana etkisinin bir başka göstergesi olsa gerek.
YakınlaşmalarSteven Erikson · Ayrıntı Yayınları · 202145 okunma