Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

“Efendimiz” anlamına gelen “Mevlânâ” sözcüğü, İslam dünyasında saygı belirtmek için önemli kişilerin adlarının önünde kullanılan bir sandır.
··
1.512 görüntüleme
duha 人 okurunun profil resmi
“Rûmî” ise, “Anadolulu” demektir; Mevlânâ’nın, bu sanla tanınmasının nedeni, eskiden “Diyâr-ı Rûm”, yani “Roma Ülkesi” denen Anadolu’nun bir ili olan Konya’da uzun süre oturması, ömrünün büyük bir bölümünün orada geçmesi ve türbesinin burada bulunmasıdır.
Hüseyin Tarhan okurunun profil resmi
Mevlânâ efendimiz anlamına gelmez. Keşke öyle olsaydı.
duha 人 okurunun profil resmi
Başka hangi anlama geliyor? Kaynağıyla beraber benimle paylaşır mısınız? :)
Hüseyin Tarhan okurunun profil resmi
Bir sözcüğün ne anlama geldigini delillendirmek için özel kaynaklara gerek yoktur. Birincisi bu bir lakaptır. Sonradan verilmiştir. Kök itibariyle bskarsak Mevla efendi demektir. Lakin Yaratıcıya has olan bir efendilik makamı olucak ki Allah ın sıfatları arasında yer alıyor.
duha 人 okurunun profil resmi
Kaynaklara gerek vardır. Dil öyle basit değil efendi. Bir dilde geçen kelimenin kökeni ve birden fazla anlamı olabilir. Lütfen bir iddiada bulunurken sağlam delillerle gelin. İyi akşamlar dilerim.
Hüseyin Tarhan okurunun profil resmi
Kaynak veriyorum aslında görmek istemiyorsunuz sanırım. Bu sözcüğü Kur an kullanıyor. Allah a ait bir sıfat için hemde. Size ne lazım. Nasıl bir kaynak sizi mutmain eder daha fazla bilemiyorum. Lakin sizese hayırlı aksamlar dilerim. 😎🙏
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.