2022 9. kitabı
Hakkında çokça övgü duyduktan sonra başladığım Mariana Zapata, bana ikinci bir Sarah J. Maas vakası yaşattı; güzel bir konu ama başarısız bir kalem... Lukov'dan sevgiler, enemies to lovers olduğunu iddia etse de benim için tam olarak enemies to friends. Birbirine duydukları nefretin arkadaşlığa dönüşmesi inanılmaz yavaş işlenmiş olmasına rağmen güzel temellendirilmişti. Özellikle Jasmine'in hastalığında Lukov'un onunla ilgilenmesi hatta rahatsız hissettirmeden onu yıkaması benim favori bölümümdü. Aralarındaki şefkat, bu hayatta herkesin yaşaması gereken türden bir şey bence. Arkadaşlıkları bu kadar güzel anlatılmışken kitabın son bir kaç sayfasında bunu aşka çevirmesi tam da bu yüzden inanılmaz sırıtmış. Ayrıca bütün bir kitap boyunca aralarında hiçbir cinsel gerilim olmayan karakterlere yetişkin bir sahne eklemesi basit bir fan service gibi göründü bana. Sanki yazmış olmak için yazmış. Haliyle okurken heyecanlandırmadı bile. Gelelim başta söylediğim "başarısız bir kalem" kısmına. Öncelikle yazar, karakterin içsel konuşmalarını o kadar uzun tutmuş ki bu durum diyaloglar arasında kopukluğu yol açmış. Hatta yer yer ne hakkında konuşuyorlardı diye bir iki paragraf geriye gitmek zorunda bile kaldım. İkinci olarak okurken beni şok eden "ayh" sesi. Evet ciddi ciddi ayh yazılmış. Hem de sadece tek bir yerde de değil. "Ayh", akıllı telefonlar ilk çıktığında gündelik mesajlaşmanın bir parçası iken normal olabilir. Ama bir kitapta, edebi bir metinde bu sesi kullanırken ne düşünüyordunuz? Telefondan Wattpad kitabı yazan ilkokul çocukları yapıyor bunu. Ve söylemeden geçemeyeceğim bir başka nokta da şu ki "EVET ZAPATA ANLADIK, KARAKTERLER GÖZLERİNİ KIRPIŞTIRDI." Kitabı okuyan herkesin bu konuda bana hak vereceğine eminim, yazar her sayfada, evet HER SAYFADA gözlerini kırpıstırdı cümlesini ikişer üçer kurmuş. Herkes tikliler gibi sürekli göz kırpıştırıyor. Okurken yardım çığlıkları atmamak için kendimi çok zor tuttum. Açıkçası bu kitabın edeceği puan 5, taş çatlasın 6. Ama artistik buz patenine olan hayranlığım için bir puan kanaat notu kullanıyorum. Son olarak bilmeyenler için Kanadalı sporcular Tessa Virtue ve Scott Moir, herkes tarafından Jasmine ve Ivan olarak hayal edilmiş ve kitabı okumasanız bile performanslarini mutlaka izleyin, hayranlık duymamak elde değil.
Lukov’dan SevgilerMariana Zapata · Nemesis Kitap · 20201,709 okunma
Tessa ve Scott' a bayılırım ve tüm performanslarında izledim)Kitabı okumayı düşünüyordum ama incelemenizi görünce zaman kaybı mı olur diye düşünmedim değil.
Sezen Gözde Demirci
Bir kitabı ele alırken nelere dikkat ediyorsunuz bilmiyorum, o sebeple belki beni rahatsız eden şeyler sizi rahatsız etmeyebilir ve kitabı sevebilirsiniz. Ama dediğim gibi enemies to friends olarak okursanız çok daha fazla zevk alırsınız 🌸