2022 20. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2022 15:00
Değirmen yazarın öykü kitabı .Öncelikle çok sevdiğim öykülerini başında belirtmek isterim : kitaba ismini veren Değirmen ( Sevdiğinde bulunmayanı kendisinde de söküp atan Çingece Atmacanın aşkını konu ediyor ) , Kurtarılamayan Şaheser ( sevdiğinin aşkı karşılığında kendini mükemmel şiir yazmaya adayan şairi ) , Kazlar ( gariban Dudu ve Seyitin sisteme yenilmelerini ) , Bir Orman Hikayesi ( sisteme , şirketlere yenilen yaşlı ihtiyarı - okurken günümüzde Heslere karşı mücadele veren köylüleri düşündüm .) Sabahattin Ali’nin (yaşamını düşünmezsek ) yalnızca görünüşüne baktığımda sanırım tam bir salon beyefendisi olduğunu düşünürdüm . Odasında okur , yazar , elinde içkisiyle bir müzik seçer pikabına koyar , dinler .Ama yazdıkları bunun tam tersi olduğunu gösteriyor . Yoksa bu kadar gerçekçi ve tanıyarak kişileri yazamazdı. İnsanları mekanları , makamları iyi biliyor ve gördüğünü de korkmadan yazıyor .Konuları ise halen güncel . Halen fırsatçılar , çıkarcılar , sadece kendini düşünüp eti kendine saklayanlar ,görevini zamanında yapmayıp halkta gündem olunca soruşturma açanlar var . Cümleleri , dili vurgulu . Not alıp tekrar tekrar okuyup üzerine düşünmek isteyeceklerimizden . Ne mutlu ki bu topraklarda Sabahattin Ali yaşamış ve yazmış . Bize de düşen tekrar tekrar okumak .
DeğirmenSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 202555,9bin okunma