2022 40. kitabı
İyi akşamlar sizlere Ece Ceren Gültepe canımın tavsiyesiyle okuduğum #georgeorwell1984 kitabıyla geldim. ️️️️️️️️️️️️️️️ Eser için ilk düşünülen isim "Avrupa'dakiSon, Adam" olmasına rağmen daha sonra değiştirilerek bugünkü halini almıştır. Eser bireyselliğin ve özel hayatın olmadığı, insanların manipüle edilerek zihinlerinin kontrol altına alındığı ve makineleşmiş kitlelere dönüştürüldüğü, ne yazık ki geçmişte ve günümüzdeki durumlar göz ömüne alındığında her an yaşanması muhtemel bir dönemi en ince ayrıntısına kadar detaylandırması özelliği ile de ütopik olduğu kadar gerçekçi bir roman sayılabilir. Yazar bu kitap da gelecek ile ilgili kaygılarını yazmış. İnsanların nasıl dikte ve zorlamalarla yönetildiği, baskılar karşısındaki hallerini anlatmış. ‼️Bence kitabı herkes okumalı. ️️️️️️️️️️️️️️️ @theseusyayinevi #georgeorwell1984 Ece Ceren Gültepe #neokudum #kitap #kitaptavsiyesi #1k1f #hobimreels #vuslatinkitapkurtlari #hobimnations #vuslatinkitapkurtları #hobimmizah #hobinizhobimolsun #hobimportrait #keşfet #distopikkitaplar
1984George Orwell · Theseus Yayınevi · 2021199,9bin okunma