Yazarın #hayvançiftliği kitabını okuyanlar, bir çocuk masalı ya da ütopik bir roman yazmadığını bilirler. Aslında iki türü de kullanıp düşüncelerini aleni olarak kurguyla birleştiridiğini bilirler. Rafımda bayadır okunmayı bekliyordu ve nihayet okuma şansım oldu. Söyleyebilirim ki, okuyan kişilerin söyledikleri kadar var.
Düşünmenin bile yasak olduğu, okumayı ve yazmayı bilmemenin hatta cahilliğin en büyük güç olduğu bir dünya düşünün. Her adımınız, nefes alışınız bile izleniyor. Korkunç bir şey ama tanıdıklık hissini eminim okuyan akıl sahibi her okur hissetmiştir.
1984 aslında ana karakter Winston'un, korktuğu halde cesaret edip günlüğüne bilinçsizce attığı tarihtir. Evet, yazdığını Düşünce Polisi yakalasa işkence görür ve sinema salonlarında idamı izletilir. Düşünebiliyor musunuz, ispiyoncu çocukların idam izleme hevesini?
Winston düşünmeye başladığında bir kadınla gizli irtibat kurar ve onunla tüm suçları işler. Yetmez... Acaba Winston, Büyük Biraderlere karşı gelebilecek mi? En büyük suçun düşünmek olduğu bu dünyada, düşünmeye devam edebilecek mi?
Efenim Epope, dehşet ve ibretle tavsiye eder!