2022 14. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2022 22:39
Margaret Atwood’un yazmak üzerine düşüncelerini anlattığı şahane bir kitap. Cambridge Üniversitesi'nde yer aldığı konferanslardan aktarılan altı bölümden oluşuyor. Atwood’un yirmiye yakın şiir kitabı ve birçok romanı var. Ben “Damızlık Kızın Öyküsü” ile tanımıştım yazarı. Arthur C. Clarke, Man Booker, Franz Kafka gibi birçok ödülün de sahibi kendisi. Kitapları ütopya ya da bilimkurgu gibi algılansa da yazarın güçlü bir feminist ve aktivist olması ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğini vurgulamasını gözardı edemeyiz. Kitabın altı bölümünde Atwood’un yaşam hikayesi içerisinde nasıl yazar olduğunu, masal kahramanlarının kendisi ve tüm yazarlar üzerindeki etkisini, yazar – para – şöhret ilişkisini, edebiyat alanında da cinsiyet eşitsizliğini, yazar- okur ilişkisine dair düşündüklerini irdelediğini okuyoruz. Ayrıca tüm bu yapı içerisinde bir çok yazar ve kitap ile ilgili düşüncelerini de aktarır. Kendime bir çok kitap önerisi de çıkardığım bu kitabı çok sevdim. Siz de Atwood’u yakından tanımak isterseniz çok severek okuyacağınıza eminim.
Ölülerle UzlaşmakMargaret Atwood · Doğan Kitap · 202157 okunma