Puan vermedi·88 syf.····Okunma: 21 Şubat 2022 12:26 DİKKAt, spoiler içerir.!!!!!
Moskova üniversitesinde matematik profesörü iken ,ünü,parayıvr ona yapılan tüm eleştirileri bir kenara bırakarak köy öğretmeni olan bir adam.
Prof.Dr.S.A. Raçinski.
Çocukların bir alkolik olduğu, fakir bir köyde değişime inanmış, farklı öğrenme yöntemlerini denemekten korkmamış, öğrencilerine
" İşte canlı elmaslar,kıymetli mücevherler "diye hitap etmiş.
" Bu elmaslar buraya üzerleri çamurla pislenmiş olarak geliyorlar.içlerindeki cevheri ortaya çıkarmak için,üstlerindeki çamur tabakasını temizlemek gerekiyor. Bu çocukların her birinde başka bir cevher bulunuyor." Diyor, farklı çözüm yolları bulmaları için destek oluyor, çocuklar merakını kaybetmesin diye sürekli araştırma yapıyor.
Sonuç:
1_ Bogdanof Zabolotni , 15 yaşında bir mujik ( köylü) çok zor olan tabiat bilimleri sınavında üniversite öğrencilerinin zorlandıkları soruların hepsini rahatlıkla çözüyor. bölge idarecileri destek oluyorlar ve 19 yaşında üniversite mezunu oluyor ,madalya ve para ödülleri kazanıyor, Paris'te Pasteur'ün öğrencisi oluyor, Rus gazetesi deli dediği Raçinski'nin başarılı öğrencisini sayfalarca anlatıyor.
2_ Moskova üniversitesini "Tatevolular" lakabıyla ün yapan köylü öğrenciler dereceler yapmaya başlıyor.
3_ Başka bir öğrencisi iki üniversite birden bitirerek haftada üç gün Moskova,üç gün de Petrograf üniversitesinde ders veren ekonomi ve politika profesörü olıyor .
4_ Aleksander Vasilef isimli öğrencisi ilahiyat fakültesini bitirerek Çar'ın sarayına mensup aristokratların bile sohbetlerine gelmeye başladığı bir din adamı oluyor .
5_ öğrenciler ülkenin dört bir yanına öyle başarı imzaları atıyorlar ki, Rusyanın seçkin aileleri arasında çocuklarına eğitim vermesi için aranan bir isim oluyor.
Dipnot: Kulaklarınızı eleştirilere kapatıp değişime inandığınız anda değişim başlıyor, hiç bir çocuk memleketi, sosyoekonomik düzeyi, saç rengi, cinsiyeti ya da başka herhangi bir özelliğinden ibaret değil, bizi biz yapan en büyük erdemimiz içimizdeki güç, bunu unutmayan ve her bir çocuğun ayrı cevherler olduğuna inanan öğretmenlerle karşılaşmak dileğimle....