·376 syf.····Okunma: 24 Şubat 2022 19:47 Yıllardır okumamak için direnmiş olsam da ( sanırım 2-3 yıldır bu türde kitap okumaya başladım) Romantik Komedi tadında kitapları sevdiğimi ve bana iyi geldiğini fark ettim.
Kitap çok tatlı, hikaye sizi sarmalıyor , o an Olive gibi düşünmeye, hissetmeye başlıyorsunuz. Kadın karakter güçlü, akıllı, komik ve espri kabiliyeti baya yüksek .... Hikaye klasik ama o kadar güzel anlatılmış ki , elimizden bırakasınız gelmiyor. Şu dönemde insanın ruhu daralmışken, kitapla gülümserken buluyorsunuz kendinizi....
Konusu; Olive kısa bir süre flört edip ayrıldığı eski sevgilisi ile en yakın arkadaşının birbirinden hoşlanmaya başlaması ile arada kendini engel gibi görür. En yakın arkadaşı sadık kalmak uğruna çocuğu reddeder. Olive’de yeni bir ilişkiye başladığına ve o kişiye asık olduğuna inandırmak için koridorda gördüğü adamı öper. Fakat öptüğü kişi “dahi pislik “ olarak adlandırılan bir profesördür. Bir anlaşma yapılır ve belli bir süre sevgili gibi davranmaya karar verirler. Burdan sonra hikaye başlar . Yazarın bilim insanı olması da tasvirlerin, verdiği bilgilerin altını dolduruyor.
Çerezlik olarak değerlendirilecek sıcak bir öyküsü olan ,çok tatlı bir kitap. Bu türü sevenler için kesinlikle okunmalı ve hatta yazın deniz kenarı kitabı olarak el altında olmalı ..