·282 syf.····Okunma: 27 Şubat 2022 12:10 Hayatından memnun olmayan, yaptığı seçimlerin sonucunda mutsuz bir hayatı olduğuna inanan bir karakter Nora Seed. Yaşamla ölüm arasında bir kütüphaneye gidiyor ve burada hayatının bir çok versiyonunu görme şansına sahip oluyor. Oldukça sürükleyici bir kurgu okuyoruz.
Hayatımızda pişmanlık olarak adlandırdığımız olaylar bizim mi yoksa başkalarının bize dayattığı keşkeler mi? Keşke şunu yapsaydım dediğimiz şeyleri gerçekten biz istediğimiz için mi yoksa başkalarından onay almak için belki de sevgi görmek için mi yapmayı diledik? Kitabı okudukça aklınızda bu sorular beliriyor. En önemlisi de verilen karar her ne olursa olsun, şu an bulunduğumuz halimizden memnun olmasak bile vereceğimiz her karar aslında önümüze bambaşka kapılar açacak. Nora’nın da bunu anlama sürecini tecrübeleriyle beraber okuyoruz.
Kitap hakkında bir çok kötü yorum okuduğumda kafam karışmıştı aslında ama ben kitabı çok keyifli buldum. Bir kitaptan beklentiniz yoğun bir edebi zevk ise sizi tatmin etmeyebilir.