Genç Werther'in Acıları
2022 4. kitabı
Genç werther'in acıları Geothe' nin 25 yaşında şöhrete ulaştıran, kendi hayatından esinlenerek, 1774 yılında yazdığı kurgu mektuplarıdır. yazıldığı dönem birçok intihar vakasına sebep olmuş gençleri intihara sürüklemiştir belki bu ilkten siz değerli okuyuculara abartılı gelse de bu düşünce sadece kitabı okuyana kadar olduğunu tecrübe etmiş bir okuyucu olarak emin bir şekilde söyleyebilmekteyim. Evet... imkansız bir aşkın pençesinde can çekişen yanıp tutuşan bir adam düşünün ve onun ne düşündüğünü ne hissettiğini yüzyılların etkisini silip süpüremeyeceği, dimdik bir heykel gibi ayakta duracağı sözlerle ve tespitlerle anlatıldığını düşünün. Bu kitabı okurken bir insanın malum sona doğru emin adımlarını arkanızdan biri yürüyormuşcasına hissedeceksiniz. Bir aşkın zamanla tedavisi olmayan bir salgın hastalık gibi insanı nasıl sardığını görecek ve bir aşığın ızdırap içindeki cümlelerle nasıl kavrulduğuna şahit olacaksınız. imkansız aşkın, onu girdap içinde hapsedecek olan kaderini yürek burkan cümlelerle dinleyeceksiniz.. Zamanındaki kuşaklarında neden intihar vakalarının olduğunu şimdi daha iyi anlıyorsunuzdur..
Genç Werther'in AcılarıJohann Wolfgang Von Goethe · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024150,1bin okunma