Puan vermedi·120 syf.····Okunma: 28 Şubat 2022 22:07 Bilim-kurgu, günümüzde epey popüler bir tür. İnsanlığın geleceğe bakışı, günümüzü eleştrisi ve kendimize dışarıdan bakabilme fırsatı bir anlamda. Ve bu kitap da saydığım niteliklerin her birini yerine getiriyor. Şok edici, gerçekçi bir öngörü. İnsanın merakının, keşfetmeye dayalı içgüdüsünün bizi nereye götürebileceğinin ve geleceğe akışın her zaman beklediğimiz doğrultuda gitmeyebileceğinin bir göstergesi adeta. Bütün planlarımızın, amaçlarımızın, elde ettiklerimizin zaman içinde ne kadar değersiz bir yeri olabileceğini çarpıcı bir şekilde hatırlatıyor bizlere. Binlerce hatta milyonlarca yıl sonra geriye bakıldığında bomboş bir tablo görebilir gelecekte yaşayacak insanlar ya da canlılar. Bu korkunç bir şey ancak bunun farkında olabilmek insana dünaya daha farklı bakabilme gücü veriyor.
Açıkçası bu kitabı okumadan önce bu kadar etkileneceğimi hiç düşünmezdim çünkü ortalama bir kitap olduğu beklentisiyle okumaya başlamıştım. Ancak durum anlayacağınız üzere hiç de beklediğim gibi gelişmedi. İnanılmaz akıcı ve merak unsurunu her zaman güçlü tutan bir kitap. Yazarın da bilimsel gelişmeleri takip eden ve buna bağlı olarak da kitaplarında gerçekçi ihtimalleri konu alan bir kişiliği olduğunu anlıyorsunuz. Ayrıca tebrik ettiğim bir başka yanı da bu kadar az sayfaya bu kadar içi dolu ve işe yarar içerik sığdırmış olması. Eğer bir bilim-kurgu eseri arayışındaysanız bu eser sizi tatmin edecektir.