2022 8. kitabı
Okunma: 02 Mart 2022 06:27
Fare serisinin ikinci kitabı ile karşınızdayım. İlk kitap fazlasıyla kabataslak olduğundan şikayetçiydim bu kitap ise bağlantısız ve zaman aşımlarından dolayı da artık bu ne zaman oluyor gibisinden düşünmeye başladığım için rahatsız oldum biraz. Yazar bir kitap yazmaya çalışmamış da kısa bir deneme yazmaya çalışmış ve yıllar sonra birbiri ile bağlantısı var da seri falan yapsak diye düşünmüş gibi geldi bana ya da tamamıyla yayınevinin tek bir kitap olması gerekiyorken maddi amaç güdüldüğünden iki kitap yapıp üstüne de aynı karakterler var seri yapalım diye karar vermiş gibiler. Keşke tek bir kitap olsaymış diyorum. Murakaminin genellikle kitapları çok çok uzun, ayrıntılı ama kesinlikle bunlar rahatsız edici değil de tam tersi okunulması büyük bir zevk veriyor. Üçüncü ve dördüncü kitaplar daha uzun soluklu ve tam da Murakami’nin yazarlık vasfının tamamıyla hissettiğimiz derinlikte ve uzunlukta iki kitap ile seriye devam edecez. Daha yerli yerinde bir okuma olacağından şüphem yok. Çoğu kitabını okuduğum yazarın ilk seri kitabının da inanılmaz olacağından şüphem yok. İyi okumalar herkese.
Pinball 1973Haruki Murakami · Doğan Kitap · 20201,552 okunma